lauantai 5. kesäkuuta 2010

Pikkutreeniä ja lenkkeilyä

Keskiviikkona käytiin purinalla treenaamassa. Ensimmäistä kertaa jouduin menemään purinalle julkisilla. Onneksi molemmat koirat matkustaa junassa ihan rennosti. Outi treenasi Figon kanssa jälleen puomia. Ensin puomin paloilla ja sitten kokonaisena. Vieraassa paikassa Figo ottaa edelleen helposti ympäristöstä häiriötä, mutta positiivista on, että se tekee hyvin siitä huolimatta. Lopuksi Figo väläytti aivan upean puomin, ja siihen treenit oli hyvä lopettaa. Itse en treenannut muuta kuin, että Rondo keskittyy itseeni silloinkin, kun Figo treenaa. Sujui vaihtelevasti. :)

Purinalta käveltiin kotiin Haltialan kautta. Matkaa kertyi reilusti yli 10 km. Tuli koirille sille päivälle sen verran aktiviteettia, ettei ainakaan sen suhteen tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa. Yllättäen, molemmat olivat aika väsyneitä illalla. Torstaina olin Figon kanssa Paloheinässä agilityharrastajien maratonprojektin yhteisjuoksulenkillä. Osaottajia oli kaikkiaan kolme ja juostiin n. 9 km lenkki. Oli aika lämmin, mutta siitä huolimatta juoksu kulki kevyesti. Porukalla juokseminen on kyllä paljon hauskempaa kuin yksin raahustaminen.

Tänään otin Rondon kanssa kontaktien alkeistreeniä kosketusalustan kanssa. Kosketusalustan läppäisemisen Rondo on osannut jo pikkupennusta asti ja nyt aletaan liittämään siihen on-off asentoa. Rondon kanssa otan nyt tavoitteeksi heti alusta asti itsenäiset kontaktit ja ainakin näin alku näyttää ihan lupaavalta. Viime aikoina Rondon kanssa on tehty myös pientä ohjaustreeniä muutaman aidan ja putken kanssa. Mitään haltuunottoja ja takaakiertoja ihmeellisempää ei olla tehty, mutta Rondo on kehittynyt viimeisen kuukauden aikana ihan huimasti. Toivottavasti Rondolla säilyy tuo sama into jatkossa. Tukka hulmuten menevää hamsteria on hauska katsoa. :)

Figon kanssa treenasin tänään lähipuistossa keppikulmia neljän kepin kanssa. Tajusin vasta, ettei Figon kanssa ole oikeastaan koskaan treenattu vaikeita keppikulmia kunnolla. Viime kesänä aloin opettaa sille pujottelua kujakepeillä ja nopeasti saatiinkin aikaan ihan hyvän näköinen pujottelu. Harjanvarsikepeillä aloitettiin treenaaminen ja otettiin myös hankalampia kulmia, mutta Ojankoon siirryttäessä oikeille kepeille, kulmien treenaaminen jotenkin jäi, kun aluksi piti saada ne sujumaan radalla edes suorassa. Nyt palattiin sitten vähän taaksepäin ja treenattiin kulmia neljällä kepillä, jotka olivat kapeassa kujassa. Figo ei tehnyt ainuttakaan virhettä aloituksissa, vaikka otettiin myös yli 90 asteen avokulmia. Jes, ehkä se ei osaakaan niitä niin huonosti kuin olen kuvitellut.

Huomenna Figon kanssa startataan kahden radan verran stadi gameseissa. Jännää. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti