tiistai 29. kesäkuuta 2010

Juhannuskuulumisia

Juhannus tuli ja meni. Oli kivaa päästä edes pariksi päiväksi pois kotoa. Kaikilla kun ei ole kesälomaa lainkaan. Viime viikosta ei kokonaan ilman huolta selvitty. Molemmilla koirilla on ollut epämääräisiä vatsavaivoja toukokuusta lähtien ja käytin ne yksi päivä eläinlääkärillä sen takia. Giardiaa tai jotain muuta tarttuvaa lääkäri epäili ja axilur-kuurin lisäksi määräsi antibiootin. Muutama päivä antibioottikuurin aloittamisen jälkeen Rondon pissa muuttui veriseksi. Jälleen siis eläinlääkärireissu ja vielä juuri juhannuksen alla. Syyksi todettiin, että Rondo on yliherkkä antibiootissa olevalle sulfalle, mikä aiheutti kiteitä virtsaan. Rondon osalta ab-kuuri päättyi siihen ja sen jälkeen ei ole verta pissassa onneksi näkynyt. Helpotus, ettei ollut tuon vakavampaa. Luonnollisesti Rondolle ei voi enää koskaan antaa sulfaa sisältäviä lääkkeitä.

Juhannus vietettiin saaressa merellä ja muutama päivä oltiin isovanhempien luona. Taas kerran ottaa päähän, ettei ole omaa pihaa. Koirat juoksivat kolme päivää vapaana ja kotiin tullessa oli kaksi väsynyttä koiraa.Figon suhtautuminen veteen on parantunut huimasti koko ajan. Aikaisempina kesinä se on kahlannut kepin perään vain niin pitkään kuin jalat osuu pohjaan, mutta nyt haki kepin vedestä uimalla vähän pidemmältäkin ja rannassa jäi odottamaan, että heitän kepin sille uudestaan. Ehkä Figo vielä joku päivä tulee ihan mielellään uimaan. Rondo suostui kastelemaan etutassunsa. :)

Sunnuntai-iltana käytiin treenamassa Outin kanssa ja mukana oli neljä shelttiä. Itse otin vain Rondon. Ojankoon tullessa siellä oli joku juttu meneillään, missä myös hyvin epävirallisesti mitattiin koiria. Käytiin mittauttamassa Rondo ja Jyrki, ja mittaaja sai Rondon kooksi hiukan alle 34 cm. Voin varmaan luottaa nyt, että Rondosta jää mini, kun ikää on jo 9,5 kuukautta. Turkin takia se vaan vaikuttaa paljon isommalta mitä onkaan ja olisin olettanut sen enemmän rajatapaukseksi. Hyvä kuitenkin näin. :)

Purinalla oli maanantaina HAU open ja käytiin Figon kanssa kisapaikalla harjoittelemassa mielenhallintaa ja keskittymistä. Nimenomaan keskittyminen kisoissa on se mikä on meille tuottanut ongelmaa. Luonnetestissäkin Figon temperamentiksi luokiteltiin erittäin vilkas ja sen huomaa ehkä juuri siinä, että yhteen asiaan keskittyminen tuottaa Figolle hankaluuksia. Onhan sille kisatilanteetkin toki vielä uusia ja vähän aikaa voi joutua töitä tekemään, että suoritukset alkaa olla samanlaisia kisoissa kuin Ojangossa treenatessa, mikä on ihan ykköstavoite. Itsekin tietysti pitää vilkaista peiliin. Pitää jättää se turha jännittäminen ja ohjata samalla tavalla kuin treeneissäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti