sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Hellepäivän uintireissu ja agilityä

Lenkkeilylle on päivisin nyt ihan liian kuumaa ja myöhään iltaisin, kun olisi sopivan viileää, ei oikein sovi lenkkeily silloinkaan, kun arkiaamuisin pitää nousta ylös 5.30.. Ratkaisuna vein koirat uimaan. Outi lähti koirineen mukaan ja Kallahdesta löytyikin loistava uimapaikka koirille. Polven korkeudelle vettä ja hiekkapohjaa oli monen metrin matkan ja sen jälkeen alkoi vähitellen syvenemään. Vesikin oli kirkasta.

Rondo ei ole koskaan aikaisemmin varsinaisesti uinut, kun ei se ole omin päin mennyt, niin en tiennyt miten se suhtautuu veteen. Rondo yllättikin positiivisesti. Oli neljästä sheltistä se, joka kaikkein mieluiten veteen tuli eikä vesi näyttänyt yhtään ällöttävän sitä. Rondolla on vaan tosi huono uintitekniikka. Se loiskutti etutassuilla naamansa märäksi eikä tassuilla kauhominen ole kovin tehokas tapa mennä vedessä eteenpäin. Kun laitoin Rondolle pelastusliivit päälle ja mentiin vähän syvemmälle, heti parantui uintitekniikka, kun ei yltäneet edes takajalat pohjaan. Rondolle voisi pitää vähän uimakoulua.

Figo ei ollut kovin riemuissaan. Sen joutui pakottamaan hihnassa veteen ja sen jälkeen kahlasi ihan nätisti, mutta luikki rantaan heti, kun sai tilaisuuden. Figo menee veteen mielellään vain meidän toisella mökillä kepin perässä. Taidankin nyt laittaa toivoni uimisen suhteen Rondoon. Ehkä saan siitä vielä uimakaverin.

Viime keskiviikkona oli HAU OPEN kakkosille ja menin Figon kanssa radan epävirallisesti. Mitään keskittymisvaikeuksia ei ollut, Figo keskittyi koko ajan minuun. Tehtiin radalla nolla. Ainoastaan puomi tökki. Figon puomi ei ole muutenkaan juuri sellainen kuin haluaisin, vaan liian hidas ja kisoissa se on vielä hitaampi. Nyt puomi oli tosi hidas. Osittain johtui varmaan siitä, kun peitin ylösmenoa sijoittumalla huonoon paikkaan ja puomi tuli Figolle vähän yllätyksenä. Lisäksi Figo ei mennyt samantien on-off-asentoon, vaan pysähtyi liian aikaisin. Jouduin sanomaan sille ota-käskyn, vaikka ollaan pyritty siihen, ettei kontaktiin tarvitsisi mitään käskyä. Kaarteet eivät olleet myöskään kovin tiukkoja, mutta ainoa tavoite olikin vain saada kisakokemusta ja Figo tuntui radalla aika samalta kuin treeneissä, vaikkeihän se vielä ihan samalla tavalla kisoissa kulje. Hyvään suuntaan kuitenkin menee ja varmaan kisapuomitkin paranevat ajan kanssa.

Illalla ollaan vielä menossa treenaamaan. Luvassa hyppytekniikkatreenit. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti