sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Mökkeilyä, näytelmiä ja agilityä

Varsin hektinen viikko takana. Keskiviikkona suunnattiin illalla mökille Puumalaan. Koirat vaan rakastaa, kun saa rymytä metsässä päivät pitkät. Nukkuakaan ei malta ja kotiin tultaessa molemmat ovat todella väsyneitä.

Torstaina oli vuorossa näyttely Kangasniemellä. Tuomarina oli Reijo Tuovinen, jonka kehässä Figo kävi myös vuosi sitten ollen PU3 varasertin kera. Kangasniemeltä oli matkaa vain reilu tunti näyttelypaikalle, kotoa reilun kolmen tunnin matkaa olisi ollut vähän kurja istua. Näyttelypaikka oli nurmikentällä ja kerrankin oli reilun kokoinen kehä. Rondo esiintyi pennuissa ja muita poikapentuja ei ollutkaan. Hamsteri pokkasi KP:n ja tuli VSP-pennuksi hyvän arvostelun kanssa. :)
"Ryhdikäs, keskivoimakas, hyvät rungon mittasuhteet. Hyvä pää, oikea ilme. Kauniisti kannetut korvat. Hieman pysty olkavarsi. Hyvin kulmautunut takaa. Hyvä askelpituus."Figo pyörähti avoimessa luokassa nyt ensimmäistä kertaa. Figo sai vaaleanpunaisen nauhan ja sijoittui luokassaan 3. ERI ilahduttaa aina yhtä paljon. Kiva juttu, että edes yhdelle tuomarille kelpaa tuollainen metsämieskin ja arvostelukin oli hyvä.
"Keskikokoinen, keskivoimakas uros. Hyvä pääkiila. Kookkaat, oikein taittuvat korvat. Hyvä runko. Hyvin kulmautuneet raajat. Liikkeet takaa ahtaat. Hyvä askelpituus."

Tykkään Tuovisen linjasta sen suhteen, että tuomarin väistämisen ja arkuuden takia laatuarvosana putoaa heti. Sellaisia koiria käy sääliksi, jotka kulkevat kehässä matalana ja pyrkivät pöydältä pakoon.

Figon osalta näyttelyt saavat jäädä tähän. Sen kanssa käydään ehkä silloin tällöin jossain, mutta nyt sen kanssa keskitytään muihin harrastuksiin. Kesäilmojen kunniaksi toteutin haaveeni ja furminoin Figolta pohjavillat pois. Siitä tuli mukavan sporttisen näköinen. Vaikka Simo ei mikään kovin karvainen sheltti edes ole, pohjavillaa siinä silti riittää. Villaa on furminoitu jo ainakin kassillinen, mutta paljon jäi vielä, etenkin kaulukseen. Pitäisi vaan harjata se kärsivällisesti jakaus jakaukselta. Furminator on kyllä loistava kapine.

Lämpimillä säillä lähtevät harmi vaan kaikenlaiset matelijatkin liikkeelle. Perjantaina haravoin mökillä yhtä polkua, kun edessä paikallaan makaili parin metrin päässä kyy. Ensimmäisenä katsoin, missä koirat menevät. Onneksi kumpikaan niistä ei tullut mun perässä. Se polku sattuu olemaan yksi niistä, joita nuo tykkäävät kiitää toistensa karvoissa roikkuen. Onneksi satuin itse polulle ennen kuin kumpikaan koirista. Kyy pääsi hengestään eikä niitä onneksi eksynyt enempää pihalle aurinkoa palvomaan.

Lauantaina kotiuduttiin mökiltä ja tänään oli vuorossa Figon kanssa kaksi starttia Kirkkonummella. Varsin luokattoman huonoa ohjausta multa ja se näkyi kaikessa muussakin. Tuloksena hyl ja 10. Tokalla radalla kymppi tuli, kun ensin Figo haahuili yhden aidan ohi ja sitten kepeistä ohi. Unohdin ohjata ja käyttää ääntä. Hyvä minä. Tehtiin kuitenkin ensimmäinen tulos...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti