lauantai 22. toukokuuta 2010

129 pistettä, laukausvarma

Figo luonnetestattiin tänään Lempäälässä. Testiin osallistuivat myös Figon sisko Aino sekä Figon ja Ainon puoliveli Kalle. Kaikille ihan mukava tulos. Kaikki olivat myös laukausvarmoja. Hienoa! Mielenkiintoista kyllä, että kaikista testiin osallistuneista koirista (bordercollieita, walesinspringerspanieli,suursnautseri, villakoira) nämä kolme shelttiä olivat koko testin ainoat laukausvarmat. En ollut koskaan aikaisemmin ollut luonnetestissä ja oli oikein kiva kokemus.

Figon pisteet:

I Toimintakyky +1 Kohtuullinen
II Terävyys +3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
III Puolustushalu +3 Kohtuullinen, hillitty
IV Taisteluhalu +2 Kohtuullinen
V Hermorakenne +1 Hieman rauhaton
VI Temperamentti +1 Erittäin vilkas
VII Kovuus +1 Hieman pehmeä
VIII Luoksepäästävyys +2a Luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen
Laukauspelottomuus +++ Laukausvarma
Yhteensä 129 pistettä

Kaikki osa-alueet olivat plussalla, mistä olen oikein tyytyväinen. Luoksepäästävyydessä Figoa ei kiinnostanut yhtään tehdä tuttavuutta tuomarin kanssa. Tuomari vei Figoa vähän kauemmas ja sai silitellä ihan rauhassa ja Figo seisoi paikallaan, mutta ei mennyt oma-aloitteisesti tuomarin luokse. Erittäin suuri vilkkaus näkyi paljona haukkumisena silloinkin, kun mitään ei tapahtunut ja siinä, että Figo reagoi kaikkeen melko voimakkaasti, mutta palautui kuitenkin hyvin. Figo ja Aino käyttäytyivät testissä tosi samalla tavalla. Paljon on sisarusten luonteessa samaa.

Olisin kyllä ennen testiä olettanut Figon saavan luoksepäästävyydestä +3:sen. Normaalisti Figo tykkää kaikista vieraista ja käy moikkaamassa kaikki, mutta nyt meni näin. Kyllähän noihinkin pisteisiin tyytyväinen voi olla.

2 kommenttia:

  1. Olipa kiva lukea Figon luonnetestistä. Itselläni on Figon velipuoli, Rommin isä on myös Vingo. Samoja piirteitä olen kuvauksesi perusteella Rommista tunnistavinani. Joskus olisi tarkoitus Rommikin luonnetestata. Kuinka pimeä se pimeä huone on? Onko vain hämärä vai ihan sysipimeä? Onnea komeista pisteistä! Anu ja Rommi http://sheltti.ajatukseni.net (laitan blogini osoitteen tähän, kun joudun kommentoimaan googletilin kautta..)

    VastaaPoista
  2. Joskus olenkin Rommin blogia lueskellut. :)

    Pimeä huone oli niin pimeä, ettei siellä aluksi paljon mitään nähnyt, tuomari näytti taskulampulla paikan, mihin mennä itse, mutta nopeasti silmä tottui pimeään.

    Voin kyllä suositella luonnetestausta, mielenkiintoista tietoa antaa koirasta.

    VastaaPoista