sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Kisatauko päätökseen

Rondolla oli kahden kuukauden kisatauko ja sen aikana treenattiin A-suoritus uusiksi. Eilen kisasin sen kanssa 3 starttia BAT:n kisoissa. Onneksi hyppyrata oli ensimmäisenä, koska Rondolla vähän keuli. Hyllytettiin, kun sössin välistävedon ja kepeillä oli ongelmia. Pistän nämä sen piikkiin, että tauon jälkeen oli rutiini hukassa ja olin vähän hermostunut ennen rataa.

Seuraava agirata oli jo astetta parempi. Kepeille avokulmaan vienti leikkauksella onnistui hyvin, mutta hyllytettiin tämäkin rata, kun Rondo hyppäsi yhden takaakierron edestä. A oli tällä radalla vähän kyseenalainen, että osuiko vai eikö, mutta hylly oli jo alla joka tapauksessa.

Kolmannella radalla alkoi jo tuntumaan samalta kuin ennen taukoa. Ennen rataa olin rauhallisin mielin ja rata tuntui hyvältä. Oikeastaan se oli harvinaisen ehjä nollarata meille. Sijoitus oli 3. ja minejä oli melkein 50. Ei pysähtynyt muuten yksikään kolmen kärjessä A:lla. A oli treenimäärään nähden hyvä ja osui selvästi kontaktille. Toivon, että treenien myötä Rondo tulisi vielä vähän reippaammin harjan yli ja osuma tulisi hieman alemmas. Pieninä miinuksina ne, että takaakiertoon ei taaskaan meinannut lähteä kuin kunnolla tyrkkäämällä ja A:n jälkeen puraisi lahkeestani. Videolla se näkyy niin, että Rondo hidastaa vähän ohittaessaan minut, mutta tunsin kyllä näykkäisyn ja ärähtikin vielä.

Video nollaradasta

Medien hyppäri oli tietysti vasta kisojen viimeinen rata ja kävin minien jälkeen hakemassa Figon. Figo pysyi hyvin käsissä ja teimme kivan nollan. Oltiin jopa sijalla 6, joka on paras sijoitus näin isoissa kisoissa pitkään aikaan. Olisihan tuossa paljon poisotettavaa. Yritykseni tehdä ihmisnuoli radalla tyssäsi, kun jäin nukkumaan ja siinä tuli turhaa kaarrosta. Kuitenkaan ei ole edes realistista ajatella, että saisi Figolta kaiken ylimääräisen pois, koska se ei osaa kääntyä hypätessään. Figo kääntyy aina vasta hypyn jälkeen. Olen opettanut Figolle kiertämis-käskyn puilla ja pelkkiä siivekkeitä kiertäessä se kääntyy täysin siivekkeitä nuollen. Sitten, kun lisää mukaan riman, hyvin matalankin, alkaa kaarrosta tulla. Rytmityksellä ja linjauksella kaarrokset voi saada kohtalaisiksi, joten parempi varmaan keskittyä ohjauksen treenaamiseen.

Figon rata

Rondolle tulee jälleen kuukauden kisatauko, koska olen varannut sille 11.2 ajan virallisiin lonkkakuvauksiin. Rondon lonkathan on kuvattu vuoden iässä B/C:ksi ja haluan tietää nyt, kun ikää on lähes 3,5 vuotta, että onko niissä mahdollisesti mitään muutoksia tai merkkejä nivelrikosta. Rondo ei ole koskaan oireillut, mutta agilityn takia otan ennemmin selvää hyvissä ajoin, ettei riko koiraa turhaan, jos siellä jotain merkkejä alkavasta nivelrikosta näkyisikin. Figolle on suunnitelmissa parit kisat helmikuulle.

Figo ja siskonsa Aino kävivät perjantaina eläinsairaalalla voimalevytutkimuksessa Outin kinnervikatutkimusta varten. Siinä näkyisi siis, jos koira käyttää toista jalkaansa heikommin kuin toista. Tässä vaiheessa ei saatu vielä mitään tuloksia Figon käyristä, tai en ainakaan ymmärtänyt niistä mitään. Siitä kuitenkin tajusin, kun Morelius teki siihen perään ortopedisen tutkimuksen ja Figon leikatun jalan todettiin olevan erinomaisessa kunnossa eikä jänne liiku sivusuunnassa. Oikein hyvä uutinen siis.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti