sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Kisamenoa Hyvinkäällä

Figo palasi kisaamaan agilityradoille reilun vuoden tauon jälkeen. Ilmoittaessani Figon kisoihin, toivoin, että tuomarina olisi ollut Johanna Wütrich, mutta sattuikin, että medeillä oli Marja Lahikainen. Toivoin myös mukavia, suoria jatkoja puomilta ja mitä siellä odottaakaan; puomi ihan seinässä kiinni ja osoittaa seinää kohti sekä muutaman metrin päässä ansana mutkaputki. Näin molemmilla radoilla. Sanomattakin lienee selvää, että ei juostu puomia vaan pysähdyttiin.

Ekalla radalla Figo liikkui vähän epävarmemmin niinkuin se usein ekalla radalla menee. A:lta sentään oli helppo jatko ja sen tuli myös alas vähän varovasti. Haparoivasta menosta huolimatta hylly tuli vasta puomin jälkeen. Pysäytyskäskystä huolimatta se edessä oleva mutkaputki oli liikaa, mikä sinänsä ei yllätä. Putkeenhan Figoa on juoksutettu treeneissä vaikka kuinka paljon. Radalla nähtiin sitten sellainen laatupuomi, josta joku voisi kuvitella, että meillä ei ole turhan paljon käytetty aikaa kontaktitreeneihin. Käskytin melko hiljaa ja Figo oli jo pysähtymässä, mutta loikkasikin sitten omia aikojaan ja paineli putkeen. Noh, sellaista sattuu.

Seuraavalla radalla Figo tuntui kulkevan rennommin. Puomin jälkeen putki oli siellä edelleen häiritsemässä. Nyt kuitenkin käskytin vahvemmin ja nähtiin asiallinen kontaktisuoritus. Edelleen se putki meinasi houkutella, mutta Figo pysyi hanskassa. A oli tällä radalla loistava, juuri sellainen kuin on treenattukin. Tehtiin nolla ja sijoitus 5.

Hyppyrata oli varsin mutkikas. Radan alussa oli monta potentiaalista levähtäneen käännöksen paikkaa, jotka piti ohjata valssilla. Alku meni suorastaan yli odotusten, koska sain Figon kääntymään hyvin valsseilla, jotka eivät lukeudu vaahvuuksiini. Kepeille oli haastava lähestyminen ja ennen keppejä tuli ylimääräistä pyörimistä, mutta muuten tämäkin oli kelpo rata. Sijoitus tällä kertaa 4. Figo teki näin ollen tuplan, miten niin sen saaminen on muka vaikeaa. Harmiksi mistään päivän radoista ei ole videotodisteita.

Mineillä oli tuomariharjoittelijan suunnittelemat vauhdikkaat ja helpon puoleiset radat. Ei siinä mitään, minä tykkään helposta. Ensimmäinen agirata hyllytettiin tokalla aidalla, kun Rondo ohitti sen ja syöksyi suoraan kolmantena esteenä olleeseen putkeen. Muuten puhdas rata. Seuraavalta radalta tehtiin vähän varmisteleva nolla ja sijoitus 3. Hyppyrata oli suoranaista luukutusta ja ajattelin, että nyt olisi mitä parhain tilaisuus tehdä se tupla vihdoin. Radan loppuosa oli aitoa kilpajuoksua, koira vastaan ohjaaja, ja tämän revittelyn päätteksi piti ohjata koira takaakiertoon. 5 rataa juosseena, alkoi jalka vähän painaa ja Rondo hyppäsi takaakiertoaidan edestä, kun en yksinkertaisesti ehtinyt ajoissa. Kiire ei olisi tullut ellen olisi jäänyt aikaisemmin kupeksimaan, mutta ajastuksenkulkukin alkoi jo hidastumaan. Hylly siis neljänneksi viimeisellä aidalla.

Rondo kulki älyttömän hyvin ja ohjautui tosi helposti. Keinonurmella kisatessa aluksi tulee aina vähän järkytyksenä, miten paljon kovempaa se pääsee kuin Purinan pehmeällä pohjalla. Kiire meinaa tulla ja menosta puuttuu vielä sellainen viimeinen silaus, että saataisiin irti parhaat suoritukset. A on ollut tällä viikolla treeneissä aika huono, kontakti jäänyt kovin ylös. Jännitin sitä vähän, mutta kisasuoritukset oli ihan hyviä. Ensi viikolla Liedossa sitten uusi tilaisuus kalastella tuplaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti