sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Kohti kisapuomeja

Tällä viikolla treenit ovat keskittyneet pääasiassa kontakteihin, mutta vähän ohjaustreeniäkin on tehty. Nyt on Figo ilmoitettu kisoihin Hyvinkäälle myös agilityradoille. Edellisen kerran on kisattu agiradalla syksyllä 2011 ennen Figon sairaslomaa. Saa nähdä mitä tulee vai tuleeko mitään. Käännöksiä juoksupuomille en ole opettanut, joten myös 2on2off on palautettu mieleen. Figo erottelee suoritukset hyvin käskyllä ja pysäytyksissä annan lisäksi selvän vartaloavun. Toivotaan siis kisoihin suoria jatkoja puomilta, niin päästään juoksupuomia kokeilemaan, sekä toivotaan, että nähdään samanlaisia suorituksia kuin tämän viikon treeneissä. Eikä maailma lopu, jos sieltä vitonen tulisikin. Onhan se kisatilanne kuitenkin erilainen.


Eilen kävin kisaamassa lahjakorttistartin Kirkkonummella Figon kanssa. Rata oli aika normaali hyppyrata ja kämmittiin radan alku- ja loppupäässä. Tehtiin kaksi kieltoa, keppivirhe ja Figo ohitti vielä yhden aidan. Kepeille 90 asteen lähestyminen avokulmaan kovasta vauhdista eikä mahdollisuutta suoristaa koiran linjaa, kun seinä oli melkein vieressä. Arvasin jo rataantutustumisessa, mitä tapahtuu eli Figo menee oikeasta välistä sisään ja taittuu siitä kolmanteen keppiväliin. Niin myös tapahtui. Radalta jäi kuitenkin hyvä mieli, koska Figo kulki tosi hyvin, hiekkapohjalla ei tullut yhtään sutimista ja rataan mahtui hyviäkin pätkiä. Yhden radan kisaamisessa on se tylsä puoli, että on vain se yksi mahdollisuus tehdä hyvä rata. Olisin oikein iloinen, jos Figonkin kanssa päästäisiin taas kisaamaan vähän kokonaisvaltaisemmin.

Rondon A-treenit jatkuu ja mielestäni on menty eteenpäin. Harjoitusta vielä tarvitaan varsinkin lähestyessä A:ta huonosta kulmasta. Sen sijaan käännökset A:lta näyttäisivät tähän astisen perusteella tulevan Rondolta melko luonnostaan, kuten käännökset siltä ylipäätään. Keppitreenejä ollaan myös tehty, kun viime aikoina on ollut ongelmaa kepeillä pysymisen kanssa. Kokeilen, jos saisin parannettua Rondon itsenäisyyttä kepeillä etupalkan avulla. En tiedä niinkään, että onko etupalkka toimiva keino, kun koira tietää sen olevan siellä, mutta muita ideoita äärimmäisen ohjaajahakuisen koiran opettamiseen itsenäisemmäksi ei oikein ole.

Vielä viikko pitäisi odottaa, että pääsen kisaamaan. Figon puomin suhteen oikeastaan vähän myös hirvittää. Rondoltakin loppuu doping-karenssi ja päästään tosissaan jahtaamaan sitä puuttuvaa tuplaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti