torstai 21. helmikuuta 2013

Voisi olla parempikin tuuri

Rondon uusi lonkkalausunto tuli ja niin siinä kävi, että aikaisempaa huonommaksi vaihtui tulos eli C/C. Tiedossa oli, etteivät ne priimaa ole, mutta kyllä vanhankin tuloksen huonontuminen on pieni pettymys. Vaihtelun vuoksi olisi mukava saada jotain hyviäkin uutisia koirien terveyden osalta. Nivelrikkoa ei kuitenkaan ollut ja Rondon kannalta se on merkittävämpää kuin, että mitä kirjaimia paperilla lukee. Nyt pidetään entistäkin parempi huoli, että Rondo pysyy timmissä kunnossa ja vahvistetaan takaosan lihaksia. Jonkun nivelvalmisteen syöttäminen ei myöskään olisi pahitteeksi kummallekaan, kun aktiivisesti harrastetaan.

Tieto lisää tuskaa eikä sitä voi kieltää, etteikö se vähän varjosta noiden kanssa harrastamista, että kummallakin on kohonnut riski sairastua johonkin kipua aiheuttavaan. Sama rakenne Figolla on leikkaamattomassa kintereessä kuin leikatussakin. Toisaalta taas en voi vaikuttaa siihen, meneekö toinen jalka. Vaikka lopetettaisiin agility kokonaan, voi se mennä myös metsälenkillä, koirien riehuessa tai missä vaan. Yksi päivä se kinner sitten vaan poksahtaa, jos on niin käydäkseen. Pelkkä C-lonkka ei taas tee koiraa sairaaksi vaan toinen kysymys on, että muodostuuko siihen koskaan nivelrikkoa. Se jää nähtäväksi.

Jos yritän kaivaa jotain hyvää asiasta, niin kummallakaan ei ole sellaista vaivaa, joka vaivaisi niiden elämää tällä hetkellä. Sitä ei tiedä, mitä huomenna tapahtuu, joten nautitaan tästä päivästä ja murehditaan sitten, kun on sen aika. Niin on jokaisen kohdalla.

Kuva ajalta, kun Rondo oli vielä blondi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti