keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Mikkelin kisat ja Blondin treenejä

Sunnuntaina Figolla oli kolme starttia Mikkelissä. Hauska reissu muuten, vaikka tulosrivi jäi vähän vaatimattomaksi, ajettiin Mikkeliin asti hakemaan kolme hyllyä. :D

Ensimmäisenä oli hyppäri. Olin luvannut Outille, että saa ohjata Figoa kakkosissa hyppärillä, jos Figo on sitä ennen jo saanut LUVA:n hyppikseltä. Olen niin ahdasmielinen, että haluan kisata Figon itse kolmosiin asti ja hyppäriltä Figolla ei olisi siis enää "saavutettavissa" mitään paitsi kokemusta. Hyppis-LUVA tuli elokuussa Ojangon kisoista, niin Outi ohjasi tämän kertaisen hyppärin. Ensimmäiset kolme aitaa meni Figon ollessa vähän kummissaan ja siinä ensimmäinen rimakin putosi. Kolmannen aidan jälkeen Figo lähti kulkemaan normaalisti ja siistiä rataa tekivätkin, mutta Figo livahti väärään päähän putkea. Ihme, miten jännittääkin radan reunalta ihan eri tavalla kuin itse ollessa radalla. Omat suoritukset eivät jännittäneet yhtään, Outin ja Figon rataa senkin edestä.

B-rata oli agilityrata ja pääsin itse taas ohjaamaan. Kolmannella aidalla tein jaakotuksen ja Figo ei lähtenyt siihen mukaan vaan lähti hakemaan väärää aitaa. Kääntyi kuitenkin ennen aitaa eikä virhettä siitä, ainoastaan extrakierros. Keinulla huusin Figolle "odota", joka ei ole käsky keinulla ja Figo pysähtyi juuri sillä hetkellä kuin huusin, puoleen väliin keinua. Homma kosahti radan loppupuolella, kun Figo sujahti taas väärään päähän putkea. Tyhmä minä, kun yritin saada sen oikeaan päähän vedolla, vaikka olisi pitänyt valssata eikä siinä mikään kiirekään olisi tullut. Figo ei oikein lähde vetoihin mukaan ja irtoaa kaiken lisäksi. B-rata videona.

A-radalla hylky tuli, kun juoksulinjani vei Figon ohi pituudesta ja terävänä poikana Figo kävi hyppäämässä pituuden väärästä suunnasta. A oli tällä radalla tosi hidas, mutta muuta valittamista ei ollut. Figo oli hieno! Kolmosiin nousun estää enää ainoastaan Kännisen Oravan toilailut radalla. A-ratakin videolla.

Rondon kanssa ollaan käyty nyt kaksi kertaa Oreniuksen ohjaustekniikkakurssilla. Ensimmäisellä kerralla keskityttiin valssiin, joita on Rondon kanssa treenattu aika paljon eikä tässä mitään ongelmaa ollut. Hamsteri tulee kovaa ja kääntyy tosi pienesti. Tämän viikon tunnilla oli ohjelmassa puolivalssia ja se sujui- vähemmän hyvin. Puolivalssitreeniä tehtiin välistävetoina ja tulihan Rondo hyvin aitojen välistä, mutta ei olisi millään hypännyt seuraavaa aitaa pois päin. Ongelmahan Rondon kanssa on nimenomaan irtoaminen, kun se on tosi ohjaajahakuinen eikä hae juuri esteitä. Kun on ohjannut enimmäkseen Figoa, joka taas on irtoava ja estehakuinen, vaatii Rondon ohjaaminen pikkuisen totuttelua. Hommaa helpottaisi, jos Rondon pystyisi palkkaamaan lentävään leluun poispäin, mutta Rondo ei välitä lentävästä lelusta treenatessa vaan jää kyttäämään räsyä multa.

Rondon keppi- ja kontaktitreeneissä tapahtuu edistystä. Keppirivi on jo lähes suora ja tänään tehtiin loistava pikatreeni, jossa varmaan 90% toistoista onnistui kaikista kulmista. Puomilla kontakti on alastulolla hyvä, mutta Rondo ei ole vielä koskaan tehnyt kokonaista puomia. Puomia on tehty suoran osan alusta eikä ongelmaa, mutta ylösmenolla alkoi pikkukoiraa kammottamaan. Huvittavaa, kun sain houkuteltua Rondon suoralle osalle, välähti sen päässä "ai tää on tämä" ja se lähti riemukkaasti eteenpäin. Puomi alkaa olla aika hyvällä mallilla sitten, kun urhea Blondi uskaltaa kiivetä hurjan ylösmenon. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti