sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Ongelman ytimeen

Viime aikainen kisamenestys Rondon kanssa on ollut sitä tasoa, että alkaa väkisinkin miettimään, missä vika. Nollien teko on vaan ylivoimaisen vaikeaa. Virheitä esteiltä tulee melko vähän suhteessa virheisiin radalla. Tilaston kärjessä komeilee kiellot. Ne eivät suinkaan ole ainoa ongelma vaan monesti olen vain ohjannut väärin, mutta kieltojen pelkääminen oikeastaan edesauttaa niiden esiintymistä. Putkikiellot eivät ole enää se pahin ongelma, kun niitä on treenattu. Sen sijaan on ollut hankalaa hahmottaa niitä ohjaustilanteita aidoilla, jotka saavat aikaan stoppaamisen ja räksyttämistä.

Keksin ehkä vihdoin täsmätreeniä myös aidoilla ilmeneville kielloille. Suunnittelin pienet omatoimiset tekniikkatreenit ja kaksi rinnakkaishyppyä oli ISO ongelma. Rondo ei suorita aitaa, kun minun liike pysähtyy. Heiluvat kädet pahentavat ongelmaa, mutta lopputulos oli monesti sama rauhallisilla käsillä tai ilman käsiä. Tuskin on puhtaasti ohjauksesta kiinni. Toiseen suuntaan ei ollut läheskään noin vaikeaa, joten puolieroa on joko koiralla tai ohjaajalla. Jotain vielä osataan ja leikkauset kepeille sekä sivuttaisetäisyyden otto toimivat kivasti.18.5 kisasin Turussa molempien kanssa kolme rataa ja tuollaisia kieltoja Rondo teki kahdella radalla. Kahta rinnakkaishyppyä on kuitenkin helppo treenata. Puunkierroilla voidaan tehdä vastaavaa ihan kotonakin.  Kun saadaan ne toimimaan, on taas yksi ongelma vähemmän.

Figo teki Turussa hyppyradalta nollan ja oli 4. Agilityradat olivat sisällä hallissa ja Figo oli vähän kummallinen. Tsau:n halli oli vieras paikka ja Figo on joskus outo vieraissa halleissa. Ensimmäiseltä radalta lentokeinu ja toisella oli taas puomin edessä mutkaputki, johon mentiin epäloogiseen päähän. No, mihinköhän Figo meni. Hyvä juttu sen sijaan, että ei olisi tullut puomilta edes virhettä. Putki puomin edessä on ainoa tilanne, jossa en hallitse Figoa mitenkään. Jos edessä oleva putkenpää on sitten se väärä, tietää se suoraan hyllyä. Nyt on sellainen kohta tullut vastaan jo neljästi, ehkä seuraavaksi jo siihen päähän saa mennä ihan luvan kanssa.

On tuo puomin treenaaminen edelleen vähän tahkoamista, kun se tuntuu olevan Figolle eri este kisoissa ja treeneissä. Panostan nyt hetken juoksupuomin sijaan enemmän pysätykseen, koska totuus on, että sille on enemmän käyttöä kisoissa. Nyt on ihan sattumasta kiinni, että tuleeko hidas vai nopea pysätys. Siinä missä Rondo treenaa ohjausta, Figo keskittyy esteosaamiseen.

Mökkeilyä on myös harrastettu.


Rondon ajelusta on nyt 2 viikkoa ja karva alkaa olla n. 2 cm pituista. Väri on kirkastunut ja koneen jättämät kuviot tasoittuneet. Yhden punkin löysin mökillä Rondosta ja se oli helppo bongata. Rondo on myös saanut vierailta ihmisiltä paljon enemmän huomiota kuin kaikkine karvoineen. Jotkut pysähtyvät silittelemään "pentua" ja jotkut ovat sanoneet, että se näyttää hyvältä kesätukassaan. Vielä ei ole kukaan tullut kivittämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti