torstai 9. toukokuuta 2013

Lauantain kisat

Huhtikuun treeni- ja kisatauon jälkeen aktivoiduttiin taas kisaamaan viime lauantaina kotikisoissa Purinalla 2 starttia kummankin koiran kanssa.

Mineissä Rondo hyllytti ensin hyppyradan, kun ohjasin kaksi poikittaishyppyä väärästä suunnasta. Kova alusta ulkokentällä jälleen yllätti ja tuntui, etten ehdi mihinkään. Lopuksi vielä klassinen Rondo-kielto toiseksi viimeiselle hypylle, jolle tultiin suorasta putkesta kovasta vauhdista ja en ehtinyt saattamaan sinne asti. Taitaa olla irtoamistreeni vieläkin paikallaan. Agilityrata oli hyvä, mutta toiseksi viimeiseltä aidalta vitonen, kun Rondo valui siitä ohi. Erityismainintana hyvä juoksu-A, vaikka lähestyttiin huonosta vauhdista.

Figo hyllytti samaisen hyppyradan medeissä kuin Rondokin. Ne kohdat, jotka epäonnistuivat aikaisemmin päätin ohjata eri tavalla Figon kanssa, koska se on huonompi tulemaan käteen. Tällä kertaa hyllytettiin ne kohdat vain eri suunnasta. Eihän sen näin pitänyt mennä. Ainakin tämä rata kertoi sen, että poikittaishypyt kaipaavat paljon treeniä. Minulla on isoja ongelmia ohjata niitä, koirat menee aika hyvin sieltä, mihin ohjaan.

Agilityradalta tehtiin sitten hyvä 0 ja sijoitus oli 5. Muutama käännös valui, mutta ei pahasti ottaen huomioon, ettei Figo osaa koota ennen hyppyjä. Muuten pysyi paketti kasassa koko radan. Puomilta jatkettiin 90 astetta sivulle, joten pysäytyksellä mentiin. Puomi olikin hyvä, ei hidastelua tai varastelua.

SM-kisat lähestyy enkä aseta tälle vuodelle mitään tavoitteita arvokisoihin. Rondon nollaprosentti ei ole hyvä eikä se ole kauheasti noussut vuoden aikana. Hyppyradoilta ollaan tehty peräti kaksi nollaa kolmosten uran aikana. Toinen lokakuussa ja toinen joulukuussa. Karsintoihin lähtöä vähän mietin vielä, mutta Etelä-Afrikkaan en olisi kuitenkaan lähdössä. Parit kisat kisataan vielä ennen SM-kisoja ja ollaan iloisia, että on nyt oikeus osallistua niihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti