perjantai 17. toukokuuta 2013

Ilmat lämpenee, olo kevenee


Niin lähti turkki täksi kesäksi. Sara kävi ystävällisesti ajelemassa Rondon sunnuntaina ja muutamassa päivässä ajelujäljet alkavat tasoittumaan. Päädyin tähän ratkaisuun lähinnä siitä syystä, että Rondolla oli kuuma jo vähän viilemmällä, mutta aurinkoisella säällä. Ilmojen lämmetessä se alkoi näkymään vielä selvemmin eikä Rondo jaksanut juosta metsässä samaan tahtiin kuin Figo. Sisälläkin tuli herkästi kuuma lämpiminä päivinä. Kaikki Rondon nähneet ovat voineet todeta, että se on hyvin karvainen kaveri. Pohjavilla tiivis ja sitä on paljon. Mitään kunnollista karvanlähtöäkään ei ole havaittavissa vaan samalla karvamäärällä mennään kesät talvet. Talvella tietysti kiva, ettei koira palele koskaan. Agilityharrastajana myös toivoisi, ettei koiralla tule turhan tukala olo harrastuksen takia, mutta ei me haluta jäädä kesäksi tauolle kaikesta aktiviteetista.

Toinen syy on sekin, että uimisen jälkeen turkki kuivuu hitaasti. Minulla on tapana käyttää lämpiminä päivinä koirat lenkin aikana uimassa muutaman kerra ja ne ovat silloin myös virkeämpiä. Ongelma tulee siitä, ettei Rondoa voi uittaa kello kuuden jälkeen tai karva on selästä märkää vielä aamullakin. Ennen pitkää altistaa varmasti ihotulehduksille tai sitten Rondo saa lönkötellä lenkit kuumissaan. Figo ohuen pohjavillansa kanssa on lähes kuiva jo kotiin tullessa. Tavallaan koen sen myös epäreiluksi Rondoa kohtaan, että se ei pysty nauttimaan samalla tavalla niistä asioista, joista se tykkää kuin esimerkiksi Figo, kun sillä tulee kuuma. Viime kesäinen ohennussaksilla leikkely auttoi varmasti osaltaan viilennykseen, mutta turkin kuivumista se ei juurikaan nopeuttanut, kun pohjavillaa jäi turhan paljon. Tähän astiset käyttökokemukset ovat olleet hyviä. Tuleehan koiralle rasituksessa kuuma ajeltunakin, mutta nyt jo huomaa nopeuden palautumisessa ja yleisessä virkeydessä.

Soopeleista ei yleensä tule mitään sieviä otuksia heti kynimisen jälkeen, mutta yllättävän kivan näköinen koira tuolta karvan alta paljastui. Häntäkarvojen kohtalo on vielä ratkaisematta, mutta pitää niille jotain tehdä. Häntä on koiran kokoinen nyt. Minusta hyvin rakentunut ja solakka sheltti on ajeltunakin miellyttävän näköinen, vaikka ulkonäkö varmasti on se viimeisin syy ajella sheltti. Tai olla ajelematta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti