keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Talvikuvia ja lisää treeniä

Lauantaina oli kaunis ilma ja myös kamera lähti lenkille mukaan ulkoilemaan.Pikkukoirien A-treenit olivat lähes viikon tauolla, mutta tällä viikolla on palattu taas treenien pariin. Korotettiin A:ta vielä lisää keräämällä putkenpainoja minipöydän päälle. Eilen päästiin lopulta painoröykkiöstä eroon, kun laitettiin A maksipöydälle. Koiria ei tuntunut kauheasti nopea korottaminen haittaavan, suurin osa toistoista oli oikein erinomaisia juoksuja. Rondolla tuli muutama liiallinen liito A:n harjan yli niin, että alastulolle osuu vain yksi laukka-askel. Tämä ei ole toivottavaa, koska mikäli Rondo ei aijo kasvaa bordercollien kokoiseksi piakkoin, kyseinen suoritustapa ei ole korkealla A:lla edes mahdollinen. Ainakaan ilman kontaktivirhettä.

Myös Figo teki muutaman toiston A:ta ja puomia. A-suorituksen kanssa on vielä hieman hakemista, välillä etujaloilla tulee vähän turhaa tikuttavaa askelta. Tämä on lähinnä makukysymys, miten haluan Figon suorittava A:n. Kontaktivirhettä se ei ole kertaakaan tehnyt treeneissä. Purinan puinen puomi on jostain syystä helpompi Figolle kuin kumirouhe. Vauhti oli loistava, takajalka- erottelu erinomainen ja vain pari toistoista jäi vähän kontaktialueen yläpuolelle.

Video kummankin treeneistä:
Tänä aamuna hullu agilityharrastaja heräsi ennen kukonlaulua ja suuntasi Espooseen Niinun hallille Minnan ja Karon kanssa. Figon kanssa tein muutaman esteen verran rataa, jossa oli kauheasti tosi vaikeita kohtia irtoavan koiran kanssa. Ei jääty hinkkaamaan sitä, koska pääteema oli tutustua uuteen puomiin uudessa paikassa. Eihän se ihan samalla tavalla mennyt kuin tutuilla puomeilla, hieman oli jännitystä havaittavissa. Puomi oli niin ahtaassa nurkassa, että vauhtia ei olisi saanut käytännössä yhtään. Treenattiin sitten vain puomin puolesta välistä. Pian alkoi Figon itsevarmuus kasvaa ja vauhti kiihtymään. Tullaan treenaamaan vielä lisää tuolla samassa paikassa, mikä on Figolle ehdottoman hyväksi. Rondon kanssa tein pientä takaaleikkaustreeniä muutamalla aidalla sekä putkiin. Meni kerrassaan hyvin pienestä omasta hapuilusta huolimatta.

Tuntuu, ettei minulla ole oikein muuta raportoitavaa kuin edistyminen kontakteilla. Se tosin kuvastaa oikein hyvin nykytilannetta, koska paljon muuta ei olla viime aikoina treenattukaan. Hyvänä innoittajana toimii se, että mitä nopeammin saadaan jonkunlainen suoritusvarmuus Figon puomille ja Rondon A:lle, päästään kisaamaan. Figo kisasi agilityradalla viimeksi lokakuussa 2011 eli on siitä hetki. Jatketaan edelleen samalla linjalla, koirien mielestä kontaktitreenit ovat huippuja!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti