keskiviikko 19. joulukuuta 2012

A-treeniä

Minä Rondon kanssa ja Outi Ainon kanssa aloitimme juoksu-A - projektin viime viikonloppuna. Homma lähti liikkeelle samoin kuin Figonkin juoksukontaktitreeni, lankun yli juoksemista siis. Minä vein lankkuni purinalle, koska Rondon kanssa fokuksen saaminen eteen ilman putkia on ison työn ja tuskan takana, ellei jopa mahdotonta. Lankun yli juoksemisessa ei ollut ongelmaa. Rondo ei kertaakaan niiden viiden treenikerran aikana loikannut tai yrittänyt tarjota 2on2offia lankulla. Luulen, ettei se yhdistänyt koko lankkua aikaisempiin kontakteihin. Ainon treenit sujuivat vastaavasti ilman suurempia ongelmia ja päätimme siirtyä tänään treenaamaan oikealla, madalletulla A:lla.

Pitkään oli mysteeri, että voiko purinan A:ta madaltaa ja miten se tapahtuu. A:n tutkailun jälkeen totesimme, että kyllä se on madallettava versio. Sopiva työkalukin muttereiden avaamisen löytyi hallin varastosta. Huvittavaa, että ennen treenejä, lämmittelylenkillä löytyi maasta, keskeltä tietä jokin pihtien tyylinen työkalu, joka soveltui myös A:n hajottamiseen. Madaltaminen osoittautui loppujen lopuksi tosi helpoksi toimenpiteeksi, kun kaatoi koko hökötyksen kyljelleen ja sai kierrettyä ruosteiset mutterit irti. Halusimme siitä kuitenkin niin matalan kuin mahdollista, joten avasimme esteen keskiosan ja alle laitettiin tueksi minipöytä sekä putkenpainoja. Keskiosa oli ehkä n. 70 cm korkeudessa eli ihan niin matalaksi sitä ei saanut laskettua kuin olisi toivonut. Olin käynyt ostamassa K-raudasta 5,5 metriä käytävämattoa. Samaa, jolla lankut on päällystetty, ja sitä laitettiin myös A:n päälle. Tässä vaiheessa taas tuntui, ettei koko hommassa ole mitään järkeä.

Järki löytyi kuitenkin, kun alettiin treenaamaan. Ensin meni Rondo. Alussa A:n jälkeen oli mutkaputki, jonka jälkeen palkkasin Rondon lelulla. Taas tuli nähtyä, että se mikä toimii Figolla, ei toimi Rondolla. Tämä palkkaustyyli osoittautui äärimmäisen epäsopivaksi tähän treeniin. Rondo ei mennyt putkeen, kiljui ja tuli koko alastulon yhdellä isolla loikalla alas. Ei näin. Muutettiin putki lyhyeksi suoraksi putkeksi, jonka jälkeen odotti ruokapalkka. Sen jälkeen kaikki toistot onnistuivat erinomaisesti ja pystyin jättäytymään Rondon taakse.

Figo on treenannut jo pitkään juoksupuomia, mutta A:ta ei vielä kertaakaan. Figo pääsi nyt myös kokeilemaan sitä, kun oli kerran madallettuna ja sekin sujui erinomaisesti. Figo voi siirtyä suoraan treenaamaan vähän korkeampaa A:ta. Rondolla ja Ainolla taas korotetaan sitä asteittain.

Olen tosi tyytyväinen tähän astiseen edistymiseen. Treenattu on sunnuntaista asti ja ollaan saatu homma hyvin käyntiin. Kyllä jäi hyvä ja luottavainen mieli!

Alla on kooste treeneistä. Videolta näkee hyvin, että kullakin koiralla on takajalat selvästi erillään ja rytmi on tasainen.


1 kommentti:

  1. Kiitos videosta! Näyttää kyllä epäilyttävän hyvältä :D

    VastaaPoista