sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Kisavuosi päätökseen

Liedossa kisasimme tämän vuoden viimeiset kisat ja näiden kisojen jälkeen voi jäädä hyvillä mielin tauolle.

Rondo kisasi kaikki minien 3 rataa. Arvokisanollista puuttuu edelleen vain se tupla ja tällä kertaa oli hyvin lähellä, ettei tehty triplanollaa. Tietysti käy kuitenkin niin, että ensimmäiseltä ja viimeiseltä radalta tulee nolla, mutta keskimmäiseltä vitonen. Rondo päätti, että 10 keppiä on nopeampi pujotella kuin 12 keppiä. En kuitenkaan valita tästä enempää. Tupla tulee jos/kun on tullakseen ja sen metsästykseen on vielä puoli vuotta aikaa.

A-radan alussa ohjaus ei mennyt ihan niin kuin olin suunnitellut. Lähetettyäni koiran putkeen, yritän lähteä aidan taakse tekemään pakkovalssia, mutta toteankin istuvani maassa. Hups, päättelin olevan myöhäistä ehtiä enää pakkovalssiin, kun konttaan maasta ylös ja koira on jo vieressä. Spontaanisti valittu ohjausratkaisu pelasti tilanteen eikä virhettä tullut. Puomiin oli oikein hyvä ja saatiin nolla tehtyä, mutta ei tämä rata muistoihin painu parhaimpana ratanamme.

B-rata sitä vastoin tuntui ja näytti hyvältä kepeille asti. 10 kepin jälkeen Rondo lähtee syöksymään kohti edessä odottavaa A:ta. Keppejä se ei ole jättänyt koskaan kesken suoralla. Videolta katsottuna, en tee mitään, mikä olisi saanut Rondon jättämään ne kesken tuollaisessa kohdassa.

Hyppyrata meni mukavasti. Tehtiin nolla ja voitettiin. Video jäi sumeaksi ja rata näyttää paremmalta kuin miltä se tuntui. Pussin jälkeisen hypyn taakse Rondo meni vauhdin viemänä, vaikka luulin, ettei se tulisi pussista ulos niin kovaa. Tuli kuin tulikin ja seisoin aidan luona kökkimässä, valmiina ohjaamaan takaakiertoon, kun koira jo suorittaa aitaa. Seuraavassa vaiheessa olin siten myöhässä. Kepeille avokulmaan jouduin lähettämään kauempaa kuin olin suunnitellut ja Rondo ehti välissä jo kysymäänkin. Hyvin se kuitenkin kepit haki.

Saatiin toinen hyppyserti, joten nyt on Rondolla kaikki sertit saavutettu, jotka toistaiseksi voidaan ottaa vastaan. Ensimmäinen valioitumismahdollisuus on ensi toukokuussa. Hyppyvalioitumista saadaan odottaa vähän pidempään ja se mahdollisuus on vasta lokakuussa.


Figo pääsi myös hyppyradalle ja tällä kertaa hyllytimme. En tiedä montaakaan koiraa, jotka yrittävät suorittaa pussin väärästä suunnasta tilaisuuden tullen. Figo keksi yrittää moista, mutta hyppi tällä kertaa vain kankaan päällä eikä varsinaisesti juossut päin. Joskus treeneissä se on yrittänyt ihan juosta pussiin väärästä suunnasta ja pitääpä nyt ottaa asiaksi opettaa, ettei pussi ole putki eikä sitä voi suorittaa kankaan läpi. Sattuu vielä, kun kovasta vauhdista sellaista yrittää.

Rondo jää nyt kisatauolle ja aloitamme A-projektin. Tarkoitus on palata kisoihin muutaman kuukauden päästä. Figo jatkaa kontaktitreenejään ja toivottavasti uskallamme kisaamaan alkuvuodesta. Figon toinen tavoite on saada toko sellaiselle mallille, että kehtaa kokeeseen mennä.

Rondon kisavuosi on ollut kaiken kaikkiaan juuri niin menestyksekäs kuin on voinut toivoa. Huhtikuussa nousimme ykkösistä kolmosiin yhden viikonlopun aikana. Tuolloin osaamisessa oli kyllä vielä monin paikoin aukkoja kolmosia ajatellen. Reilu puoli vuotta myöhemmin käsissä tuntuu olevan jo melko taitava koira, joka on kehittynyt viimeisen vuoden sisällä todella paljon. Rondo täytti loputkin vuodelle asetetut tavoitteet eli sai molemmat valiokellot käyntiin. Kyllä tuntui hienolta saada se myös minulle ensimmäinen serti ensimmäiseltä nollaradalta kolmosissa. Toinen huippuhetki oli pari viikkoa myöhemmin saavutettu ensimmäinen nollavoitto ja sitä parempaa rataa ei olla sen jälkeen tehty. Arvokisojenkin tunnelmaa pääsimme haistelemaan, kun olimme SM-kisoissa mukana HAU:n joukkueessa ja kokemattomalta, vasta kolmosiin nousseelta koiralta se rimavitonen ei ollut lainkaan hullumpi suoritus. SM-yksilökisaan ja MM-karsintoihin pääsimme nollakoirakoksi. Karsinnoissa teimme myös yhden vuoden parhaista radoistamme. Ajaltaan se oli kisan 2. nopein. Väliin mahtui myös muutaman kuukauden suvantovaiheita, jolloin nollaprosentti oli suunnilleen 10. Loppuvuotta kohti se on noussut mukavasti.

Figon kisaura ei ole oikein koskaan päässyt kunnolla edes käyntiin, ainakaan, jos tavoitteelliselta kannalta ajattelee. Vielä. Tulevaisuutta varten ollaan kesä ja syksy tehty pohjatyötä, jotta se joskus pääsisi käyntiin. Ja mikä parasta, Figon kisasuorituksiin on tullut sellaista vireen tasautta, mitä ei ole aikaisemmin ollut. Tavoitteena syksylle oli saada kisarutiinia ja siinä ollaan kyllä onnistuttu.

Jatkoon toivomme terveyttä, hyvää treenimieltä ja sopivasti onnistumisia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti