perjantai 26. lokakuuta 2012

Toko on vaikea laji

Me olemme harjoitelleet tokoa joka päivä. Tarkemmin sanottuna lähes tulkoon pelkkää perusasentoa. Ei sen opettaminen olekaan ihan niin helppoa kuin oletin. Figo hakee sivulle käsiavun kanssa, mutta avun häivyttäminen pois voi viedä vähän pidemmän hetken.

Sitten on Rondo. Se nyt vaan on Rondo, jonka mielestä kaikki pitää tehdä äkkiä, nopeasti ja monta kertaa. Se hakee sivulle vähän Figoa paremmin, mikä johtuu varmaan Rondon paremmasta takaosan hallinnasta. Rondo ei ole vaan ihan vielä tajunnut, että siinä sivulla pitäisi myös pysyä eikä siinä kuulu tehdä mitään muuta kuin istua aloillaan. Nyt opettelu muistuttaa ajoittain kyykkyyn-ylös - harjoituksia ja yritän palkata sitä, kun se on paikoillaan edes hetken. Hyvä puoli kuitenkin, että Rondolle tuskin tulee tarvetta yrittää saada liikkeitä terävämmiksi. Tykkään kyllä sen moottorista.

Paikkamakuuta tulee treenattua siinä sivussa. Laitan toisen koiran sohvalle makaamaan, kun toinen tekee muuta, ja käyn välillä palkkailemassa. Varsinkin Figo on jo varsin pätevä eikä Rondollakaan huonommin mene. Hankalaa ja hidasta tämä uuden opettelu, mutta on ainakin treenattu. Hidasta ehkä senkin takia, ettei minulle kelpaa mikään puolivillainen suoritus vaan sen on oltava juuri oikein. Koirat on kyllä hyviä.

Eilen meitä oli agilitytreeneissä kouluttamassa Sari Vähäniitty ja radalta sain uusia aiheita treenattavaksi. Molemmilla pitää vahvistaa kepeille menoa, vaikka putken suu olisi vieressä häiriönä. Varsinkin Figoa putket imevät vähän liikaa. Rondolla taas se vanha perus, putkille leikkaukset. Saatiin oikein ongelma kärjistymään ja loppujen lopuksi koira rähjää putken suun edessä ja katsoo putkeen sisään, mutta ei voi mennä läpi, kun olen sen mielestä väärällä puolella. Miten niin muka ongelma.

Helsinkiin satoi yön aikana lunta ja se sai koirissa aikaan omituista käytöstä:

Rondolta katosi jalat.

Figo on muuten vaan kummallinen.


Figo on päättänyt alkaa kulkemaan kesähepeneissä talven kunniaksi. Tosimies pärjää vähemmällä!

Mr. Blondistiina on edelleen sievä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti