maanantai 22. lokakuuta 2012

Koiramaista menoa joka lähtöön

Sain viime viikolla haasteen alkaa tokoilemaan. Minulle täysin vieras laji, mutta miksipä sitä ei voisi kokeilla. Figo osaa istu- ja maahan- käskyt, mutta siihen tämän hetkiset taidot jäävätkin. Rondo ei osaa kunnolla edes niitä. Lauantaiksi sovitiin Karon & Kriisin ja Outin & Ainon kanssa tokotreenit Savelaan ja pari päivää ennen aloin opettaa Figolle sivulle tuloa. Ei Figo ihan vielä osaa, mutta käsiavun kanssa hakeutuu jo sivulle.

Tokotreeneissä tehtiin ensin paikkamakuuta. Ensimmäistä kertaa treenattiin sitä muiden koirien läsnäollessa ja meni hyvin. Häiriöksi kahdelle muulle, yksi koira kutsuttiin rivistä luokse kesken makuun. Ensimmäisellä kerralla Figo haukahti, kun Kriisi kutsuttiin, mutta muut kerrat oli hiljaa ja kiltisti. Meidän treenit oli lähinnä häiriössä keskittymistä muilta osin. En vaadi Figolta muita liikkeitä ennen kuin se osaa ne kunnolla, mutta muiden aiheuttama häiriö tekee hyvää joka tapauksessa. Agilityssä en ole koskaan puuttunut haukkumiseen ja herkästi Figo alkaa haukkumaan, kun on muita koiria ympärillä. Kivaa oli ja Figo alkaa treenata nyt sivulle tuloa joka päivä. Rondo alkaa myös harjoittelemaan tokoliikkeitä, mutta se ei tarvitse vielä häiriötä. Sen kanssa lähdemme liikkeelle ihan alkeista.

Lajista toiseen, lauantai-iltana kävin vielä Outin kanssa pikaisesti Purinalla, tietysti treenaamassa puomia. Figo on aika hyvä! Nyt näyttää tältä:


Jätin sunnuntaiksi Rondon äidin ja isän luokse, koska suunnistettiin taas kohti Turkua. Näyttelyyn tällä kertaa. Halusin hakea Figolle vielä yhden arvostelun, kun koira on 5-vuotias ja "aikuinen". Irlantilainen tuomari tykkäsi linjakkaista, hyvin liikkuvista koirista ja antoi Figolle sileän ERIn. Tämä oli oikein mieluista arvosana. Tällainen mielipide tuomarilla:

"Nice outline. Good head & proportion. Flat skull. Good eye & expression. Good ear & carriage. Needs more length of neck. Good topline. Good tailset but tail is too short. Needs more angulation front & back. Moved well in profile but close behind. Correct coat. Not in full coat today."

Figo oli aika karvaton verrattuna muihin uroksiin, ja on viime aikoina vielä pudottanut pohjavillaa. Minä en ole ihan samaa mieltä siitä, että kulmaukset, ainakaan takana, olisivat liian niukat, mutta muuten ihan paikkansa pitävä arvostelu. Kenen mielestä sitten Figolla on hyvä ilme ja korvien kanto. Meidän autollisella oli muutenkin hyvä päivä, koska Outin Halo oli PN3 ja sai sertin.

Viikonloppuna tuli käytyä läpi tavanomaista laajempi kirjo erilaisia koiramaisia harrastuksia. Toko voidaan ottaa kuvioihin useamminkin, näyttelyt riittää taas pitkäksi aikaa.

Katsoin viikonloppuna, että Rondo tulee vähän oudon näköisesti portaita alaspäin ja tunnustelin vähän sen lapojen seutua. Muutama kohta etuosassa näytti olevan selvästi kipeä ja tänään varasin sille fyssariajan. Se menee vasta ensi viikolle, mutta toistaiseksi Rondo saa lepoa agilitystä. Pitää katsoa miltä se tuntuu ennen torstain ryhmätreenejä.

Aijon mennä Figon kanssa ensi lauantaina epiksiin treenaamaan puomia kisatilanteessa. Täysi mysteeri, miten se siellä toimii. Nyt jo jännittää.

2 kommenttia:

 1. Niin hyvältä näyttää tuo puomi! Vau :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se paranee vielä, kun treenataan lisää. :)

   Mutta on sen kanssa töitä tehty. Jospa se vielä toimisi kisoissa, niin olisi kyllä mahtavaa!

   Poista