perjantai 20. elokuuta 2010

Rondon treenit edistyy

Tämä viikko on tehty kaikenlaista melko ahkerasti. Toivottavasti helteet olisi nyt kokonaan ohi. Energiaa on itsellä sekä koirilla ihan eri tavalla, kun lämpötila on 20 asteen paikkeilla. Alkuviikosta käytiin n. 10 km juoksulenkillä sekä tällä viikolla ollaan pidetty jo kahdet agitreenit sekä kotona olen löytänyt uuden motivaation opettaa koirille temppuja.

Tämän syksyn projektina on opettaa Rondolle kepit ja kontaktit kuntoon. Kepeillä metodi on 2x2 ja kontakteilla kosketusalusta. Kepeillä alkaa tapahtua edistystä. Jehuu! Tänään otin toisen keppiparin mukaan ja sujui hyvin. Rondo hakee oikean keppivälin kaikista kulmista. Vähitellen aletaan kääntämään keppejä niin, että suorittaminen alkaa muistuttaa pujottelua. Kontakteillakin edistystä tapahtuu. Tänään otin Rondon kanssa on-offia puomin alastulolla. Kontakti oli aivan loistava kosketusalustan kanssa, ei himmannut yhtään, pysähtyi vain suoraan on-offiin. Ilman kosketusalustaa ei ollut ihan niin loistava. Meni on-offiin, kun en itse liikkunut, mutta muuten juoksi helposti läpi.

Tänään tein molempien koirien kanssa suht helppoa perusohjaustreeniä, johon sisältyi valsseja, persjättöjä ja takaaleikkauksia. Rondon kääntäminen tiukasti ei tuottanut ongelmaa, se kääntyi tosi pienesti. Figon kääntäminen oli hankalampaa, tuntui, että aina menee hyppy pitkäksi ja koira valuu. Iso vaikutus oli kuitenkin varmaan sillä, että laitoin Figon rimat 40 cm korkeuteen, mikä ei ole meidän tavallinen treenikorkeus. Todennäköisesti sen korkuisia rimoja pitää hypätä sunnuntaina Lohjalla kisoissa, joten hyvä niitäkin on vähän treenata joskus. Figolla takaaleikkaukset toimi kuitenkin tosi hyvin. Ehkä alan vähitellen oppimaan tämän todella haastavan ohjausliikkeen. Rondo ei oikein hae hyppyjä itse ja Karvainen Tykinkuula ilmaisee tyytymättömyytensä ohjauksen tasoon käymällä kiinni lahkeeseen, paitaan tai mihin tahansa mistä vaan saakaan kiinni. Kerran hyppäsi kiinni jopa mun kaulakoruun. Onneksi oli vahva koru. Rondo pitää nyt opettaa siis tosiaan irtoamaan, ettei sen tarvitse käydä päälleni joka treeneissä. Rondon draiviin olen kyllä muuten tosi tyytyväinen. Se tekee kaiken täysillä ja palkkautuu täysiin leluun. :)

Eilen kampasin molemmat koirat. Figosta lähti muutama kammallinen karvaa irti, Rondosta pieni kassillinen sekä kampaamisen jälkeen oli minulla suu, silmät ja nenä täynnä karvaa. Rondo ilmeisesti haluaa vähän keventää tukkaansa. Onhan sillä siihen varaakin. Sormet syyhyäisi tarttua furminaattoriin, mutta ehkä maltan odottaa syyskuuhun asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti