sunnuntai 8. elokuuta 2010

Ihan mukava viikonloppu

Rondon kanssa lähdettiin aamulla ajelemaan kohti Porvoota ja näyttelyä. Aamusta asti oli julmetun kuuma. Kotoa lähtiessä oli jo melkein 30 astetta. Näyttelypaikka oli laskettelurinteen kupeessa, ihan mukava näyttelypaikka siis, mutta paikalla ei käynyt tuulenvirettäkään. Laiskana en jaksanut kantaa metallihäkkiä autosta, mutta olisi varmaan kannattanut. Paikalla kun ei ollut mitään mahdollisuutta saada koiraa varjoon.

Sitten itse kehään. Tuomarina oli vanhempi brittisetä Jeff Luscott, joka puhutteli ilmeisesti kaikkia esittäjiä "young ladynä" iästä riippumatta. Junnu-uroksissa oli kolme koiraa yhteensä ja ryhmässä liikkuessa Rondo oli siinä keskimmäisenä. Arvasin jo etukäteen, mitä Rondon häntä tykkää, että edessä ja takana menee toinen ja arvaukseni osui oikeaan. Yksilöarvostelussa jälleen häntä pysyi alhaalla ja ERI irtosi ja kilpailuluokassa Viirihännälle osoitettiin kolmossijaa. Suullisesti tuomari sanoi, että Rondon pään tulee vielä kehittyä, mutta piti Rondoa kuitenkin lupaavana nuorena koirana. Arvostelu oli hyvän kuuloista luettavaa. Tuolle hännälle ja esiintymiselle ylipäätään pitäisi nyt oikeasti saatua tehtyä jotain tai sitten saa näyttelyt jäädä, kun kehässä liputtavan koiran kanssa on turha näyttelyissä käydä. Muutamaan mätsäriin pitäisi mennä. Pari tuntia auringossa hikoiltua oli olo sen verran heikko, että oli sittenkin varmaan hyvä juttu, kun olin jättänyt metallihäkin autoon. En olisi nimittäin saanut sitä raahattua takaisin, kun pelkästään autolle asti hoippuminen oli työn ja tuskan takana.

Porvoosta suunnattiin suoraan Kausalaan käymään mummin luona, mihin mökiltä palaava muu perhe toi Figon. Kausalasta kävi matka Haminan lähelle Neuvottomaan isovanhempien luokse ja sunnuntaina oli Figon kanssa kaksi agilityrataa Haminassa. Kisapaikalle oli vain 3 km matka. Ensimmäinen rata oli tosi helppo, suurin piirtein pelkkää suoraa ja parissa paikassa valssi. Otettiin radalta nollavoitto. :) Rata oli muutenkin aika kivan tuntuinen, yksi kaarre levisi kunnolla, kun en uskaltanut alkaa valssaamaan ajoissa juuri ennen rengasta. Kontaktit olivat paljon paremmat kuin Raumalla kaksi viikkoa sitten. Eivät vielä sellaiset kuin on tavoitteena, mutteivät enää surkeat. Tokalla radalla Figo hyppäsi renkaan kehikosta. Meni hiukan pasmat sekaisin tuosta Figon tempauksesta ja ohjasin Figon sitten väärään putkeen -> hyl. Viimeistä nousunollaa ollaan sitten enää vaille. :)

Poikien viikonlopun ruusukkeet:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti