maanantai 25. toukokuuta 2015

Puomitreenit alkaneet

Nyt on Linillä ikää tullut sen verran, että päästään aloittamaan juoksupuomitreenit, joita olen kovasti odottanut. Mikään ei voita sitä fiilistä, kun koira juoksee täysillä puomin. Figo ei ole juossut puomeja enää kinnerleikkauksen jälkeen ja, kun kisoissa tulee vaikeita puomin jatkoja, joita Figo ei treenannut koskaan ja hidastaminen tulee vanhasta muistista, niin parempi tyytyä kisoissa vain huonoon pysäytyspuomiin. Lin ei toivottavasti tarvitse koskaan kontakteilla 2on2offia, jonka se osaa temppuna kyllä.

Lin on muutaman kerran aikaisemmin jo tutustunut matolla juoksemiseen ja sen jälkeen lentävään palloon. Niillä treeneillä on vaan pyritty siihen, että se tajuaa alkaa hakemaan matolle ja juoksee kunnolla pallon perään. Eilen laitoin ensimmäisen kerran lankun maton alle ja suoran putken sen jälkeen. Putki on kätevä pitämään koiran fokusta eteenpäin silloinkin, kun treenaa yksin eikä ole pallonheittäjää apuna. Pyrin pitämään toistomäärät hyvin maltillisina, 5 toistoa kerralla on ollut tähän asti, jonka jälkeen on vähintään tauko. Noin nuorta koiraa ei vielä ole järkevää juoksuttaa enempää tai useammin kuin kerran viikossa, kun aikaa treenata on vaikka kuinka paljon. Figon kanssa treenasin aikanaan ihan turhan paljon, mutta silloin en tiennyt alussa edes, mitä olen tekemässä. Nyt nähdään sitten opinko mitään. HAU:lta löytyy nykyään laskettava puomi, niin fasiliteetit on myös paremmassa kunnossa kuin kolme vuotta sitten.

Ja jos joku sanoo Purinan pohjaa huonoksi, on väärässä. Se on erinomainen tavaroiden hautaamiseen. Lankun saa kaivettua pohjaan niin, ettei se kohoa muusta ympäristöstä juuri lainkaan. Paljon hankalampaa keinonurmella. Tykkään kyllä pohjasta muutenkin ja se on parantunut ajan myötä.

Tuossa eilinen setti. Juoksutin kahdessa erässä ja ensimmäistä ei kuvattu. Luulin, ettei Linillä olisi vielä hajua oikeasta osumapaikasta, mutta jännästi se siihen osui melkein joka toistolla. Harmaa matto on kontaktilla auttamassa omaa silmää havaitsemaan hyvät osumat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti