maanantai 1. kesäkuuta 2015

Kuvia toukokuulta

Asiasisältöä vähän, mutta kuvia senkin edestä.Perusmeno, kivasti kaikki samassa kuvassa


Pakotin Linin pönöttämään kuvaa varten. Julmaa ja vaikeaa, mutta onnistui työlinjaiseltakin. Rakenne miellyttää silmääni kovasti. Lin vastaa ulkonäöltään isoja pystykorvia myöten aika täydellisesti sitä, minkä näköistä bortsua toivoin.Lin menisi hyvin myös peurasta
Käytiin katselemassa lampaita taas. Nämä lampaat eivät olleet vielä niin tottuneita koiriin ja siten hyvin paljon herkempiä liikkumaan kuin Woollandiassa, missä käytiin maaliskuussa. Lin oli tosi kiinnostunut lampaista ja herkästi juoksevat lampaat saivat sen vielä kiihtymään enemmän kuin rauhallisemmat. Kiva huomata kuitenkin Linistä, että kiihtyessäänkin sillä pysyy pää kasassa eikä mopo lähde keulimaan ja homma mene pelkäksi kaahottamiseksi. Saman piirteen olen huomannut agilityssä. Lin teki hihnassa pyöröaitauksessa ja ihan hyvä paimenen alku se on. Figokin kävi katsomassa lampaita. Se ei ole koskaan moisia nähnyt, mutta osoitti kiinnostusta paimennukseen. Saadessaan lampaat liikkeelle, Figo painoi pään alas ja meni hyvin. Figo oli rauhallisempi kuin aikaisemmin menneet bortsut ja lampaatkin liikkuivat sen kanssa rauhallisemmin. Otteen menettäessään alkoi haukkumaan. Pitää kokeilla useamman kerran, miten Figo syttyy. Rondokin pääsee joskus. Veikkaan vaan, että erittäin saalisviettisenä koirana Rondo voisi tykätä enemmän vaikka vieheen jahtaamisesta, mutta saatan olla väärässäkin ainakin ennen kuin näkee miten se oikeasti reagoi.


Rondolle olen yrittänyt järkkäillä tokokoepaikkaa ja huomannut samalla, että kokeisiin pääsemisen vaikeus ja kolmivuorotyö ovat hankala yhtälö. Aikaa ennen sääntömuutosta vielä on, mutta jos ei koepaikkaa tai ykköstulosta sitä ennen saa, ei auta kuin opettaa liikkeet uusin säännöin.

Alle kaksi viikkoa SM-kisoihin ja valmisteluina tehdään vain keinua- ja A- treeniä sekä hypitään 45 cm rimoja. Mennään sitten vain tekemään niin hyvin kuin osataan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti