torstai 21. toukokuuta 2015

Lin agilityä

Laitoin jopa kameran kuvaamaan. Lin ei ole treenannut kovin paljon agilityä määrällisesti tai ajallisesti, pieniä pätkiä vain, kun olen käynyt muutenkin treenaamassa. Olen kuitenkin miettinyt paljon etukäteen, mitä haluan sille opettaa ja ottanut oppia siitä, mitä Figon ja Rondon kanssa on tehty hölmösti. Cik&cap käännökset on hyvällä mallilla. Lin kääntyy tosi tiukasti ja kuuntelee käskyjä hyvin. Hyvä puoli niissä on myös lukituksen vahvistaminen. Lähettelin Liniä hypyille putken ollessa välissä. Aluksi lähti pari kertaa mun liikkeen perään eikä suorittanut hyppyä, mutta muutaman korjauksen jälkeen ei kieltänyt enää kertaakaan. En ole aikaisemmin tehnyt noin voimakasta liikehäiriötä ja kesti sen hyvin. Lin sai mennä myös Figon radasta pätkän. Vastapainoksi käännöksille, olen panostanut eteen irtoamiseen ja yleiseen radan lukemiseen tarkoittaen, että Lin suorittaisi loogisen eteen tulevan esteen, ellei tule mitään muuta käskyä. Kokeilin ensimmäisen kerran leikkausta ratapätkällä.  Sekin onnistui. Taas oli hirmu taitava pentu. Tykkään myös kovasti, kun koira ei hauku tehdessään. Tai no, ei Lin hauku muutenkaan, en tiedä miltä sen haukkuääni kuulostaa. Osaa se vinkua ja ulvoa, mutta haukkunut ei ole ollenkaan. 


Figo teki radalla niitä juttuja, joissa tulee eniten virheitä. Kepeille tultiin kovasta vauhdista avokulmasta ja A:n alla putki. Kepeille mennessä oli lisäksi lähellä hyppy häiriönä. Pari aloitusvirhettä tuli kepeillä, kerran meni tokaan väliin, toisen kerran meinasi mennä ansahypylle eikä hoksannut koko keppejä. A:n alla olevaan putkeen juoksi myös kerran, mutta sen jälkeen erotteli hienosti. Jostain syystä putken ollessa A:n alla, Figo tekee huonompia A:n kontakteja ja yksi sellainen saatiin myös aikaan alussa. Palkkasin pari kertaa vain A:sta ja suoritukset paranivat myös treenin myötä. Hyvä treeni siis kaiken kaikkiaan ja sai vahvistettua niitä juttuja, jotka osataan huonoiten. Ei Figo vieläkään mikään putki-kontakti- erottelun mestari ole tai paras keppien aloittaja, mutta vielä on aikaa ennen SM-kisoja tehdä jotain niiden hyväksi.

Rondo tokoili vähän. Viime kokeessa pieleen menneen liikkeestä maahan menon jälkeen ollaan yllättäen treenattu paljon liikkeestä maahan menoa. Rondo alkoi sitten menemään maahan myös seisomiskäskyllä. No, nyt on sitten tehty käskyjen erottelua. Kerran meni vielä maahan, vaikka käskin seistä, muuten kuunteli hyvin. Seuraavassa kokeessa nollataan varmaan vastapainoksi liikkeestä seisominen, kun Rondo menee maahan. Jännä laji tämä toko. Kotona Rondo on harjoitellut noutokapulan pitoa. Rondo ei ole koskaan ollut mikään keppien kanniskelija tai ole muutenkaan kiinnostunut ottamaan suuhunsa muuta kuin leluja, joita voi repiä ja tapporavistaa, niin veikkaan, että kaikki noutojutut tulevat olemaan haastavia liikkeitä. Kapulan pito oli kyllä edistynyt. Yhdessä vaiheessa Rondo keksi aina peruuttaa samalla, kun otti kapulan suuhun. En tiedä miksi, mutta nyt se oli jopa paikallaan eikä purekellut kapulaan, kun ostin isomman kapulan, jonka pureskelu on hankalampaa. Jospa se siitä vähitellen edistyisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti