lauantai 14. syyskuuta 2013

Kisoja

Vietin elokuun lopussa viikon Itävallassa, Bad Gasteinissa. Upeisiin alppimaisemiin matkaan varmasti vielä tulevaisuudessakin. Tällä kertaa koirat jäivät kotiin.Jos jotain on viime viikkoina tehty, niin kisattu. HAU:lla syysskabat tuloksin A-vitonen ja hyl yhdestä väärästä suunnasta hypätystä aidasta.

Viime viikolla oli piirinmestaruuskisat ja Rondo kipitti nätillä nollaradalla sijalle 2./58. Ainoastaan A:n jälkeinen kohta vähän levähti, koska en uskaltanut kääntää aikaisemmin. Hyppyradalla hylly jo heti alkuun.

A:lla on tullut viime aikoina vähän ongelmia harjan yli venytyksen kanssa, joten kisoissa se on alkanut jännittämään. Päätin siirtyä hetkeksi treenaamaan madallattua A:ta taas, jotta saisi vahvistettua fokusta eteenpäin sekä parempaa kiihdytystä ylösmenolle. A:ta ei olla treenattu erikseen viime talven jälkeen, pelkästään radan osana tai kisoissa, ja nyt on tullut vastaan ongelmia. Otetaan askel taaksepäin ja katsotaan, jos sillä saisi parannusta aikaan.

Tänään oli vuorossa Bat:in kisat Vantaalla. Ensimmäisellä radalla huonon tuntuinen nolla ja juoksin koko ajan eri kohdassa kuin olin suunnitellut. Hienosti Rondo kuitenkin poimi esteet oikeaan suuntaan huitomalla. Sijoitus 2. tälläkin kertaa. En tiedä, jännitänkö ensimmäistä starttia jotenkin, kun ajatukset ja jalat eivät tunnu kulkevan mihinkään, mutta pulssi on sitäkin korkeampi. Seuraavat startit menevät rennommin.

Hyppyradalla hylly väärästä suunnasta hypätystä aidasta ja viimeinen agirata varsinainen esitys olikin. Rata alkoi tosi hyvin, mutta keinulla Rondo pysähtyi jostain syystä ihan liian ylös, kontaktialueen yläpuolelle. Siinä sitten odoteltiin, että se ottaisi askeleen alemmas, että voidaan jatkaa matkaa. Kolmanneksi viimesellä aidalla kielto. Minun mielestä tässä ei tarvita edes tulkinnanvaraa toteamaan, että kyllä oli kielto. Vähemmästäkin on tullut. Yllätys olikin suuri, kun kisakirjaa hakiessa sinne olikin merkitty 2 nollatulosta. Ei kuitenkaan tuplaa, kun hyllytettiin hyppäri välissä. Kaiken kupeksinnan ja töpeksinnän seurauksena aika surkea ja sijoitus 7. Nollaprosentti on lähtenyt kuitenkin kivasti nousuun heikkotuloksisen puolivuotisen jälkeen. Tässä Rondon "nollarata", joka oli paria källiä lukuunottamatta päivän sujuvin ratamme. Rondo tuntuu kulkevan hyvää vauhtia.Samalla, kun on treenattu enemmän rataa sekä ohjausta, esteosaamisen ylläpitäminen on jäänyt vähän retuperälle. Seuraavaksi voisikin ottaa työstettäväksi kontaktit. Kaikilta puuttuu itsenäisyys ja keinulla on esitetty kaikki variaatiot siitä, miten tehdä huono keinu.

Figo on treenannut säännöllisen epäsäännölisesti käännöskäskyä juoksupuomille. Loppukuusta ajattelin kisata sen kanssa, jos ehtisi ennen sitä epiksiin treenaamaan. Hyppyradalla Figo pääsee kuitenkin jo viikon päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti