keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Kaikkea alle uutiskynnyksen

Juhannus ehti jo mennä ja alkaa olemaan heinäkuu hyvässä vauhdissa. Juhannus hengailtiin mökillä ja viime viikonloppuna käytiin toisella mökillä. Ei vaan huvita olla kaupungissa kesäviikonloppuja, kun ei ole lomaakaan tiedossa.

Agilityä ei olla paljon treenattu, mutta kahdet iltakisat kisasin Rondon kanssa viime viikolla. Olin elänyt omassa kuvitelmassa, että karsintanollien keruu olisi päättynyt ensi seuraavalla viikolla, mutta valaistumisen jälkeen sain tietää todellisen päivämäärän olevankin 3.7. Kuuden startin sijaan tuplan (+ yhden irtonollan) tavoittelemiseen olikin tarjolla vain 4 starttia. Tässä vaiheessa heitin kirveen kaivoon, koska ei tulisi ikinä onnitumaan se, että nollaprosenttimme pomppaisi äkkiä 75:een. Purina openista tuli tuplanollan sijasta tuplahylly, mikä ei sinänsä ole harvinainen uutinen. Päähän otti sen sijaan se, että jouduin kävelemään molemmilta radoilta ulos Rondon varastaessa kontakteilta. Hetken näytti jo hyvältä, mutta muutamien nopeiden vapautusten jälkeen, alkoi taas varastelu. Ekalla radalla varasti ensin A:lta, mutta pääsi jatkamaan, koska luotin koiran ottavan 2on2offin, ja juoksin eteenpäin. Käänsin katseen koiraan ja sehän tulee jo tuhannen apinan raivolla perässäni. Ei tainnut pysähtyä, ei. Pian tuli puomi ja tällä kertaa Rondo pysähtyi kaikki tassut maassa. En sanonut Rondolle mitään, käänsin vain selän ja kävelin maaliin. Mielestäni meille olisi kuulunut tulla kepeiltä kielto, mutta tuomari ei koskaan nostanut kättä sen merkiksi. Kävelin siis puhtaalta radalta ulos. Jos tuon kontakteilta varastelun aikoo saada joskus kuriin, pakko kasvattaa vaan selkäranka ja kävellä pois, vaikka olisi mikä rata alla.

Toisesta rataantutustumisesta meinattiin myöhästyä. Sekä Korhonen että minä olimme kuvitelleet rataantutustumisen alkavan tuntia myöhemmin kuin se todellisuudessa alkoi. En tiedä, mikä meni vikaan, mutta pitäisi varmaan lopettaa kuvitteleminen ja ottaa asioista selvää, ja/tai opetella lukemaan. Ehdimme hätäisesti juoksemaan radan läpi ja painamaan estejärjestyksen mieleen. Sitten luottavaisin mielin ensimmäisten joukossa lähtöön. Ei pitkälle ehditty, kun A:n jälkeen oli taas suorin reitti radalta ulos.

Torstaina kaksi starttia Ojangossa. Päätin, että nyt, kun karsintamahdollisuudet tälle vuodelle meni eikä sertejäkään voida agiradoilta ottaa vastaan, voidaan treenata. Alussa keppivirheestä vitonen, kun en antanut koiran hakea rauhassa keppejä eikä reippaat avokulmat ole vielä niin varmat. Rondo meni oikeasta välistä sisään, mutta sinkosi siitä suoraan eteenpäin...? Loppurata puhtaasti ja kontakteilla seisotin ainakin puoli tuntia. Eikä varastanut. Seuraavalta radalta hylky. Keppivirhe taas ja tokavika este, keinu, mentiin vähän sallittua lennokkaammin. Se sitten uusiksi.

Rondon kanssa on kisattu nyt vuosi ja en voi sanoa, ettei mitään ole saatu aikaan, päinvastoin. Hyppysertin toivon saavani vielä tänä kesänä molemmille koirille. En ole tehnyt Rondon kanssa koskaan puhdasta hyppyrataa, Figon kanssa siitä on jo runsaasti aikaa. Figon kontaktitreenit oli hetken tauolla, kun loikkien lisääntyessä mietin uutta sotasuunnitelmaa ja keräsin motivaatiota. Moni ongelma ratkesi sillä, kun laitoin kontaktin eteen suoran putken. Figo ei häiriinny enää ollenkaan samoissa määrin mun liikkeestä ja juoksee täysillä koko puominpalan. Voi olla tulevaisuudessa käännökset puomin jälkeen aika massiivisia, mutta se on pienempi paha kuin puomilla hissuttelu.

Loppukesälle on tiedossa monta työpäivää, lisää mökkeilyä ja toivon mukaan myös jokunen reissu kotimaassa sekä koiraton reissu ulkomaillekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti