torstai 21. kesäkuuta 2012

SM-kisat

Viikonloppu vierähti Jyväskylässä agilityn SM-kisoissa. Eihän meillä yksilökisaa varten ollut vielä vaadittua 7 nollatulosta saatika tuplaa, mutta joukkuekisassa olimme mukana.

Kisaviikonloppu alkoi perjantaina iltakisalla. Lähdin töiden jälkeen ajamaan Tikkakoskelle ja pieni stressi ehtimisestä kisoihin väsytti matkalla jo tehokkaasti ja jonkinasteinen nestehukkakin ehti kehittyä. Yhdellä pysähdyksellä matka taittui alle kolmeen tuntiin. Perille päästessä olotilana vallitsi päänsärky, väsymys ja jano. Toisin sanoen olin kuin pilvessä.

En tosiaankaan ollut ihan parhaassa terässä, koska en muista, mitä kaikkia virheitä agilityradalla teimme ja kuka oli tuomarina... Tulos oli kuitenkin 15 ja siihen mahtui ainakin yksi riman pudotus ja kielto(?) Kuvasin Outin ja Ainon radan, minkä jälkeen lähdimme kävelyttämään koiria. Laitoin lähtiessämme epähuomiossa kameran Ainon vesikuppiin ja siinähän se uiskenteli vielä takaisin tullessakin. Onneksi suojapussi piti vettä aika hyvin tai sitten kamera on vain kestävä, koska toimi senkin jälkeen. Aivokuolleesta ohjaajasta ei ollut ohjaamaan Rondoa hyppyradallakaan puhtaasti, vaan olin hidas, enkä ehtinyt tekemään kahta persjättöä peräkkäin alkuperäisen suunnitelmani mukaan. Lennosta tehdyn kökkövalssiin jälkeen homma tunnetusti levisi ja loppuradalla hyllytimme. Ei ollut minun päiväni, mutta olin luottavainen siihen, että kunnolla nukutun yön jälkeen, olisimme paremmassa iskussa joukkuekilpailua varten.

Yövyin kaverini luona Jyväskylässä ja aamulla olo oli paljon parempi. Outi ja Aino olivat HAU:n joukkueen ensimmäinen koirakko ja tekivätkin kelpo nollan. Seuraavana olimme vuorossa Rondon kanssa. Tunnelma latistui jo ennen kuin rata ehti kunnolla alkamaankaan, kun ensimmäinen rima putosi. Loppu rata tehtiin puhtaasti. Ohjausvalinnat eivät olleet ihan optimaalisia viemään Rondoa ja kaarrokset vähän leviävät, mutta tavoitteena olikin tehdä mahdollisimman varma rata eikä mahdollisimman tiukkaa aikaa. Loppupeleissä meidän tuloksella ei ollut edes merkitystä, kun joukkueen kaksi muuta koiraa hyllyttivät. Olin kuitenkin tyytyväinen meidän suoritukseen. Lähdin vähän asenteella, että ollaan joukkueen kokemattomin koirakko ja varmaan myös heikoin lenkki, mutta yllätyinkin oikein positiivisesti, kun teimme oman osuutemme niinkin hyvin. Rimojen tiputtelua ei voi näissä kisoissa laskea kuitenkaan täysin huonon tuurin piikkiin, koska kolmella radalla tuli rima alas. Kisapäivä oli tosi kuuma, mutta koirilla ei näyttänyt tulevan missään vaiheessa liian kuuma. Aino ja Rondo kävivät uimassa ratojen jälkeen ja häkit saatiin varjoon. Ensi vuonna matkassa on todellakin oma teltta.


Sunnuntaina oli yksilökilpailut, johon ei siis virallisesti osallistuttu. Sen sijaan saatiin mahdollisuus olla nollakoirana sekä karsinta- että finaaliradalla. Savikon hyppyrata oli kohtalaisen helppo ja teimme sen taas puhtaasti - riman pudotusta lukuunottamatta. Rataa muutettiin vielä kaksi kertaa suorituksemme jälkeen ja siihen tuli mm. yksi takaakierto lisää. Pakko alkaa treenata Rondonkin kanssa tehokkaammin käännöksiä. Tähän asti olen keskittynyt siihen, että Rondo ylipäätään suorittaisi sen aidan, jonka jälkeen kuuluu kääntyä. Niillä tulee harmillisen usein kieltoja. Estehakuisuutta lisäämällä saataisiin kiristettyä käännöksiäkin, jos voisin lopettaa varmistelun ja ennakoida enemmän. Tuolla radalla löysää on nimittäin aika paljon. Rondon aika oli jotain 35,8 muistaakseni. Ilman riman pudotusta olisi sillä varmaan finaaliradalle päässyt. Ensi vuonna sitten ollaan toivon mukaan ihan oikeastikin kisassa mukana.


Kisasin molempien piskien kanssa 9.6 Riihimäellä. Figo piti hyppärillä hauskaa ja bongaili suoria putkia, aloitti kepit tokasta välistä eikä muutenkaan suhtautunut hommaan turhan tiukkapipoisesti. Tulos yllättäen hyl. Nyt alkaa oikea treeni. Rondolle agiradalta nolla ja 2. sija. Alku oli hyvä, mutta sen jälkeen koira kysyi useamman kerran suuntaa ja ennen puomia tuli pientä sähläystä. Koira hukkui hetkeksi ja paikansin sen, kun tunsin jonkun tarttuvan lahkeestani. Tallessa siis oli. Tuomari ei kai nähnyt tai välittänyt, ja tästä selvittyämme pääsimme nollalla maaliin. Työvoitto! Hyppyradalta Rondo sai n. miljoona kieltoa. Tuomarin mukaan virhepisteitä 15, mun mielestä ainakin tuplasti tämä määrä. Nyt olisi kasassa neljä nollaa, joista yksi on nollavoitto. Aikaa on vielä muutama viikko kerätä karsintanollia ja 6 starttia päästään ennen sitä kisaamaan. Voihan se olla, ettei me tuplaa saada, mutta tähdätään siihen, että MM-karsinnoissa Liedossa meidätkin nähdään jo tänä kesänä. Tai ainakin ensi kesänä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti