sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Tulosraportti saa jatkoa

Tein kisatöitä tänään HAU:n kisoissa ja samalla kisasin itse kaksi starttia Rondon kanssa. Ei mennyt tälläkään kertaa ihan nappiin. Näköjään nyt uusin trendi on hankkia hyllyjä sekä kieltoja typerillä virheillä.

Luomalan agilityrata oli sellainen perusagilityrata, ei tosin liian helpon tuntuinen. Kolmantena esteenä oli keinu ja, koska viime aikoina ollaan painittu lentokeinujen kanssa, niin vastapainoksi otti Rondo siitä tällä kertaa kiellon. En tiedä miksi se teki niin. Oli menossa keinulle, mutta juuri ennen kääntyikin pois. Saatoin tehdä tai sanoa siinä kohtaa jotain epämääräistä, kun aikaisemmin on ollut ongelmia keinulla pysymisessä. Kielto saatiin, mutta uudella yrityksellä Rondo odotti hyvin keinun laskeutumista. Hyllytettiin, kun useamman aidan suoran jälkeen olisi pitänyt tehdä takaakierto aidalle. Ehdin melkein juoksemaan riittävän lähelle, mutta Rondo ehti jo saada kiinni ja jäi pyörimään jalkoihin. Aita suoritettiin lopulta Rondon toimesta monta kertaa useammasta eri suunnasta. Oikeastaan jäi vähän mitään sanomaton maku tästä radasta. Oli siinä hyvääkin, kuten kontakteilla Rondo seisoi vapautuskäskyyn asti.

Hyppyradalla toteutui varsinainen typerän ohjausvalinnan taidonnäyte. Videolta näkee mitä tapahtuu. Tämän olisi voinut välttää ihan vaan valitsemalla ohjauskuvioksi takaakierron ja saksalaisen, jotka on ehkä yksi niistä harvoista useimmiten onnistuvista asioista. Aina ei kuitenkaan lamppu syty, varsinkaan kun on seissyt tuntikaupalla auringossa, ja se myös kostautuu. Olihan radan keskivaiheilla yksi takaakierto aika takkuisen oloinen, mutta ei virhe, ja muuten rata oli puhdas. No, itseään voi syyttää ja koira työskenteli tänään hienosti. Ja lisäksi olin iloinen, kun Rondo suoriutui 35 cm korkeuden rimoista ilman mitään ongelmia. Niitä on treenattu tosi vähän ja muutaman ensimmäisen treenikerran se juoksi niiden alta. Kaikki hyppärin rimoista ei ollut niin korkealla, mutta ne korkeimmatkaan eivät putoilleet.

Aika pienestä on loppujen lopuksi nyt kiinni, että pakan saa toimimaan. Toki koiran esteosaamisessa on vielä parannettavaa sekä ohjaajan taidoissa, mutta uskon, että nykyiselläkin osaamisella jossain vaiheessa se ensimmäinen kolmosten nolla tulee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti