torstai 12. huhtikuuta 2012

Kaikkea kanssa

Figo on palannut pitkälti normaaliin elämään sen jälkeen, kun kipsi poistettiin tammikuussa. Ainoa erotus tällä hetkellä on, ettei Figo vielä treenaa agilityä. Lenkit se on kuitenkin käynyt normaalisti jo parin kuukauden ajan. Leikatussa jalassa jänne on vielä vähän turhan kireä ja takareidessä on lihaskatoa. Jumpalla ja fyssarin ohjeilla näitä pyritään korjailemaan. Agilityyn toivon mukaan voi vähitellen toukokuussa palata. Jospa jo kesällä pääsisi kisaamaankin.Rondon kanssa on treenattu viime syksy ja talvi melko aktiivisesti. Kisattu on säännöllisen epäsäännöllisesti vaihtelevin tuloksin. Ennen vuodenvaihdetta teimme ykkösissä kaksi nollarataa ja viimeistä nollaa on jahdattu sen jälkeen neljän hyllyn verran. Pääsiäiskisoissa Rondo kuitenkin yllätti.

7.4 oli Purinalla ATD:n kisat ja Rondo ilmoitettu kahteen starttiin. Ensimmäisen radan alku oli helppoa mutta keppejä edeltävällä putkella takaaleikkasin ja tajusin sillä samalla hetkellä, että olen aivan myöhässä, kun Rondo sujahtaa putkesta ulos ja todennäköisesti kepit alkavat sen takia aikaisintaan 5. välistä. Myöhässä olin ja huitaisin koiran keppien suuntaan. Oikeaan väliin se meni kuin menikin. Ei tullut loppuradallakaan kämmejä, joten tulos 0, voitto ja serti!
Video

Seuraavan radan kisasimmekin kakkosissa. Tältäkin radalta tehtiin 0 ja se riitti 3. sijaan sekä LUVAan. Ei oikeastaan muuta erikoista kuin, että sivuetäisyyden ottaminen puomilla näköjään hidasti Rondoa ja on-offin se otti sivuun. Joka tapauksessa mahtava kisapäivä. Kaksi starttia, kaksi nollaa, ei olla aikaisemmin Rondon kanssa tällaista tehty.
Video

9.4 maanantaina kisaaminen jatkui HAU:n kisoissa Purinalla. Ensimmäisenä hyppäri ja siltä teimme TAAS nollan! Vain ohjaaja oli lähellä hankkia radalta virheen, kun meinasin juosta putkea päin. Valssit oli myös rumasti myöhässä, mutta tälläkin esityksellä ylsimme kakkosiksi.

Jottei tulosrivi liian yksitoikkoiseksi menisi, hyllytimme seuraavan agilityradan. Alkurata oli hieno. Sain jaakotuksen onnistumaan kolmannella aidalla ja Rondo kääntyi tosi tiukasti. 8. aidalla ohjaukseni jäi hieman liian lyhyeksi ja siitä seurasi kielto. On jo aika klassikko, etten ohjaa loppuun asti. Hylky tuli pian perään, kun Rondo kiersi yhden aidan takaa, jota ei olisi kuulunut. Kontaktien kanssa on viime aikoina painittu eikä luotto kisakontakteihin ole hyvä. Persjättö puomilla olikin vähän liikaa, koska Rondo pysähtyi kaikki jalat maassa ja vinoon. No, se on yksi pääasia loputtoman pitkällä mitä-pitää-treenata - listalla.

Viimeistä rataa sitten odoteltiin tovi jos toinenkin. Tässä vaiheessa alkoi jo jaloissa painaa pitkä päivä ja odottelu. Ohjaus oli jokseenkin vetelää, mutta maaliin selvisimme ilman virheitä. Voitettiin, saatiin serti ja siirryttiin kolmosiin! Uskomatonta, ykkösissä aloimme kisaamaan viime vuonna heinäkuussa ja kakkosissa viivyimme kaksi päivää. Kisatahti on ollut aika harva eikä startteja ole kertynyt kovin suurta määrää, mutta silti!

Maanantain radat:
Hyppyrata tulos 0, sija 2. LUVA

Agilityrata tulos hyl

Agilityrata tulos 0, sija 1. SERT

Nyt järjestelmällisen harjoittelun alle menevät kontaktit, keinu, keppien aloitukset ja esteiden itsenäinen hakeminen ennen kolmosten korkkaamista. Siinä onkin hetkeksi tekemistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti