sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Epävirallinen mini-Rondo

Tänä aamuna oli Purinalla ykkös-kakkosten kisat, niin menin Rondon kanssa paikan päälle siinä toivossa, että agilitytuomari voisi mitata sen. Epävirallisesti tietysti, kun kisaikä Rondolla tulee täyteen vasta reilun kuukauden päästä, niin virallista ei edes saataisi. Tuomari katsoi ensin Rondoa ja sanoi, että se on varmaan medi. Kun mitta saatiin paikalleen ja Rondo suunnilleen suoraksi, totesi tuomari, että on se mini. 35 sentin kohdalle asetettu mitta meni kevysti Rondon päälle. Tosin Rondo ei seissyt ihan parhaassa ryhdissään, mutta uskon siitä huolimatta, että se on mini. 10-kuisena se mitattiin Ojangossa oikealla mitalla, jolloin tulos oli hieman alle 34cm. Itse olen myös aina mitannut siitä alle 35, joten ehkä voin olla asian kanssa rauhassa, vaikka Rondo kaikkine karvoineen näyttääkin huomattavasti isommalta kuin on. Virallisen tuloksen käyn kuitenkin hakemassa heti kisaiän täytyttyä ennen kisoihin ilmoittautumista, jotta kisakirjan voi sitten tarvittaessa syödä.

Käytiin tänään taas treenaamassa Hakkilassa. Rondon treeneistä otettiin pieni videonpätkä, jossa huomion arvoista on ennen kaikkea taustalla kuuluva ääni, kun 10-viikkoinen Halo kertoo mielipidettään treeneistä. :D Lopussa Rondo tulkitsee jaakotusyritykseni ilmeisesti takaaleikkaukseksi, ja kääntyy väärään suuntaan, mutta saatiin kohta myös onnistumaan. Kepeille pitäisi saada vielä vauhtia ja varmuutta lisää. Aloitukset toimii hyvin, mutta kaksi viimeistä keppiä jää turhan usein pujottelematta. Voisihan sitä katsoa hieman peiliinkin ja olla itse kiirehtimättä kepeillä liikaa. Rondo ei vielä kestä sitä, että lähden juoksemaan seuraavalle esteelle ennen keppien loppua. Taas huomaa kuinka on kaksi täysin erilaista koiraa ohjattavana. Figolla ongelma on keppien aloitukset, mutta keppien kesken jättäminen ei kuulu sen tyypillisiin virheisiin. Nyt, kun sanon näin, Figo jättää ensi viikonloppuna kaikilla kolmella radalle kepit kesken. Toivottavasti ei sentään.

Tällä ja viime viikolla myös kuvasin koiria lenkillä. Ostin kameraan uuden putken, niin toivon mukaan noiden hunnien kuvaaminen on nyt hieman helpompaa.














Tuulee niin, että tukka lähtee


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti