lauantai 29. tammikuuta 2011

Hyllyprosentti 100...

...Tämän vuoden aikana. :D

Hiljaiselon ja lähes parin kuukauden kisatauon jälkeen kisattiin Figon kanssa kolme starttia Liedossa Heidi Viitaniemen radoilla, vaikka salaa toivoinkin, että medien radat olisi tuomaroinut Leena Rantamäki-Lahtinen. Ei kuitenkaan tällä kertaa.

A-radalla oltiin molemmat hieman kuutamolla, kuten aika usein meillä ensimmäisellä radalla käy. Jätin ohjaamatta yhden aidan ja Figo tuli siitä ensin ohi, ja hyppäsi sen jälkeen väärästä suunnasta. Figo meni myös toiseen keppiväliin, kun rynnin päälle liian kovaa.

B-radalla vapauttaessani Figon A:lta, tajusin, että pitäisi olla jo ihan toisessa paikassa, enkä ehdi seuraavalle aidalle mitenkään valssaamaan, kuten olin rataantutustumisessa suunnitellut. Laimeasta paniikkipelastusyrityksestä huolimatta Figo sujahti putken väärään päähän.

C-rata eli hyppis alkoi hyvin, mutta neljänneksi viimeinen aita ja putki (tai sen tyrkyllä oleva väärä pää) muodostivat pienen HV-kohdan, jos sattui olemaan koira, joka juoksee suoralla ohjaajaansa lujempaa eikä tasoituksena saanut edes kunnolla etumatkaa. Meillä kosahti sitten siihen. Hyvästä yrityksestä huolimatta, en ehtinyt valssaamaan taaskaan siihen kohtaan mihin olisin halunnut, joten käyttöön suunnitelma B - älä tee mitään. Sen seurauksena Figo valui koko hypystä ohi ja tuli väärältä puolelta yli. Parempi idea olisi ollut pysyä edes alkuperäisessa suunnitelmassa, eikä muuttaa ohjausta rataantutustumisen jälkeen. Hyppäristä on myös video.

Löytyihän radoilta paljon hyvääkin. Ennen kaikkea Figon vauhdissa treenien ja kisojen välillä ei ole enää suuren suurta eroa, kuten vielä puoli vuotta sitten oli. Kontaktit ja myös keinu oli hyvät. Ei himmailua tai muutakaan vastaavaa. Entisaikojen kaltaisia levähtäneitä kaarroksia joka hypyn jälkeen ei myöskään ollut havaittavissa. Keskittyminen vieraasta kisapaikasta huolimatta oli loistava. Meno alkaa pikkuhiljaa muistuttamaan agilityä. :D

Rondolla kisaikä lähestyy kovaa vauhtia. Enää alle kaksi kuukautta. Ensimmäiset kisat (=sirkusesitys) on kaavailtu huhtikuulle. Esteistä pitäisi opettaa vielä keinu ja rengas, mutta oletan, etten ainakaan renkaan kanssa joudu kuukausitolkulla näkemään vaivaa. Paljon opeteltavaa olisi sen sijaan vielä ohjauksen kanssa molemmilla. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti