sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Vuosi 2010 ja katseet kohti tulevaa

Vuosi vaihtui varsin rauhallisesti. Koirat veteli sikeitä raketeista välittämättä. Nyt voikin hieman läpikäydä viime vuotta ja asettaa tavoitteita tulevalle.

Varsinaisia tavoitteita en viime vuodelle asettanut, mutta listataan nyt muutama, jotka halusin saavuttaa Figon osalta:

- aloittaa kisaaminen agilityssä
Joo, kisaaminen aloitettiin huhtikuussa. Alku oli hieman takkuista, Figon huomio kisoissa oli välillä jossain ihan muualla kuin ohjauksessa. Parin kuukauden kisaamisen jälkeen ongelma helpottui ja räpeltäminen alkoi muistuttaa hieman agilityä. En enää jännittänyt kisaamista ja Figo alkoi toimia myös kisoissa. LUVA-nollat ykkösissä kerättiin sitten kolmista peräkkäisistä kisoista.

- nousu kolmosiin
Onnistuttui, aikaa meni reilu puoli vuotta ja startteja ykkös-kakkosissa otettiin yhteensä 31. Kisakokemuksen kerääminen helpommilta radoilta oli kuitenkin paljon parempi vaihtoehto kuin nopeasti kolmosiin nouseminen meidän tapauksessa.Figo kävi vuoden aikana yhdessä näyttelyssä, josta tuloksena oli AVO ERI3. Näyttelyt Figon osalta saavat nyt jäädä kokonaan taka-alalle. Kenties joskus vielä kehässä pyörähdetään. Figo myös luonnetestattiin toukokuussa pisteillä 129, laukausvarma. Mitään yllättävää testissä ei ilmennyt, Figo osoittautui aika sellaiseksi kuin olin kuvitellutkin. Mutta ennenkaikkea Simo on edelleen samanlainen hölmö kuin ennenkin eikä turhia stressaa, ja sen kanssa on kiva elää. :)Rondon suurin tavoite oli kasvaa hamsterin näköisestä pennusta kunnon koiraksi. Hamsteria se muistuttaa edelleen, mutta muuten hyvin tavoitteessa on onnistuttu. Agilityyn tutustuminen aloitettiin jo pentuna yhdessä leikkisen ja kosketusalustan muodossa. Esteisiin, lukuunottamatta aitoja ja putkea, tutustuttiin enemmän vasta, kun ikää oli lähemmäs 9 kuukautta. Rondo vaikuttaa agilityn osalta ihan lupaavalta tapaukselta, mutta huomaa kyllä, että eniten panostettu leikkimiseen ja agility on ollut tähän asti lähinnä hulluttelua. Aikaa saattaa kulua vielä hetki, että saadaan pakka kasaan, mutta mikäs kiire meillä on.

Rondo kävi aika monta kertaa näyttelyissä viime vuoden aikana sekä Suomessa, että Virossa. Saavutuksina niistä 2x VSP-pentu, luokkavoitto junnuissa ja PU3-sijoitus. Virosta saatiin lisäksi EE JMVA-titteli eikä tarvinnut tehdä kuin yksi hukkareissu sitä hakiessa.Jospa vuodelle 2011 listaisin sitten muutaman tavoitteen:

Figo:
- agilityssä valiokello käyntiin
- yhteistyön parantaminen edelleen, tavoitteena, että pystytään samanlaisiin suoristuksiin kisoissa kuin treeneissäkin
- meillä tekeminen on aina hauskaa

Rondo:
- kisaura käyntiin
- nousu kolmosiin
Näyttelyidenkin osalta on kyllä tavoitteita, mutta ne eivät ole ehkä ajankohtaisia vielä tänä vuonna.

ohjaaja:
- parantaa kaikkea osaamistaan
- pitää hyvä asenne koko ajan päällä
- vähentää ylimääräistä käsien heiluttelua
- keskittyy siihen mitä tekee

Siinähän tavoitetta jo onkin.

1 kommentti:

  1. Tykkään erityisesti tuosta "vähentää ylimääräistä käsien heiluttelua" :D

    VastaaPoista