tiistai 16. marraskuuta 2010

Hyvät treenit pitkästä aikaa

Ollaan käyty Rondon kanssa koko syksy Oreniuksen ohjaustekniikkakurssilla. Paljon olen oppinut uutta ja Rondo on kehittynyt paljon. Jotkin asiat on vaan tuntuneet sinänsä turhilta opetella, koska ensinnäkin Rondo kääntyy tiukasti ilman mitään ihmeellisyyksiä. Toiseksi, moni ohjaus, joita ollaan treenattu, sopii nimenomaan irtoavan koiran kääntämiseen ja Rondohan on äärimmäisen ohjaajahakuinen eikä kaarrata.

Eilen keksin ottaa Figonkin mukaan. Nyt, kun noustiin kolmosiin, niin meidän pitäisi oikeasti alkaa treenaamaan kunnolla. Tähän mennessä ollaan oltu enemmän tauolla kuin treenattu aktiivisesti. Viime talvena ei treenattu kolmeen kuukauteen lainkaan eikä melkein koko kesänä helteiden takia. Elokuussa lähinnä kisattiin ja nyt syksyllä Outi on treenannut Figon kanssa. Pahin ongelma on, etten osaa kääntää Figoa edes valsseilla.

En tiennyt ennen treenejä, mikä oli treenien teemana, joten päätin paikan päällä kummalla koiralla treenaan. Teemaksi paljastui jaakotus ja ennakoivat valssit. Vaihtoehtoina oli estehakuinen ja irtoava koira, jolla kaarrokset helposti venähtää sekä ohjaajahakuinen, tiukasti kääntyvä koira, jolla liika ennakointi tuottaa satavarman kiellon. Treenikoira oli siis selvä. Figo ei ollut käynyt hallissa 7 kuukauteen ja oli positiivista nähdä, että se toimi siellä kuin missä tahansa muualla. Ehkäpä vieraissa halleissa ympäristöstä häiriön ottaminen alkaa vähitellen olla historiaa. :) Oreniuksen vääntäessä asiat rautalangasta, tajusin miten saan Figon kääntymään. Haastavin kohta oli, kun piti saada Figo ennakoivalla valssilla kääntymään pitkän suoran jälkeen tiukasti ja heti takana oli ansana putki. Muutaman kerran Figo sinne sujahti, ennenkuin aloin ohjaamaan kunnolla. Aikaisemmin olen käyttänyt ihan liian vähän vastakättä sen kääntämiseen.
Jaakotus osattiin vähän ennakoivaa valssia paremmin. Jaakotuksen olen periaatteessa osannut, mutta yleensä teen sen väärin. Sekin meni nyt hyvin. Oreniuskin sanoi, että tälle koiralle näistä treeneistä oli ihan konkreettista hyötyä. Figokin oli koko treenien ajan hurjan iloinen. Jäi hyvä mieli. :)


Löysin syyskuulta hauskan kuvan. Kummallakin on kaveri hukassa. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti