maanantai 12. lokakuuta 2015

Kaikkea kivaa ja Linin luustokuvat

Tänään suuntasimme Linin kanssa eläinlääkärin luokse ottamaan kauniista tytöstä kauniita kuvia. Virallisena otettiin lonkat, kyynärät ja selkä, joista eläinlääkärin veikkaus oli, että terve on. Viralliset lausunnot tulevat sitten joskus. Olkanivelet olivat myös siistit, joten OCD:n osalta Linin voi julistaa terveeksi koiraksi.

Viikonloppuna agilityn MM-kisojen katselun lisäksi kisasimme Figon kanssa Ojangossa kaksi starttia, joista molemmilta teimme nollan. Kivoja ratoja, joista hyppyrata varsinkin tuntui hyvältä. Sijoitukset olivat 5. ja 4. Figo on kisannut elokuusta lähtien viisi starttia, joista kaikki on olleet nollia. Vielä kaksi niin SM-nollat on kasassa.

Rondon kanssa ollaan rakenneltu avoimen luokan liikkeitä pikkuhiljaa. Viime aikoina ei kovin ahkerasta, mutta eteenpäin ollaan menty monella tavalla. Seuraaminen on paljon parempaa nyt, kun olen aktivoinut Rondoa käyttämään enemmän takaosaansa. Viime viikolla liikkeestä istuminen onnistui niin, etten antanut mitään liikeapuja tai käsimerkkejä eikä sekoittanut maahanmenoon tai seisomiseen. Nouto alkaa näyttää vähitellen noudolta. Rondo voi siis ottaa jo kapulan suuhunsa ja tulla suoraviivaisesti reipasta vauhtia sivulle. Aikaisemmin se on yrittänyt välillä peruuttaa kapula suussa, tulla viimeiset pari metriä sivuttain sivulle tai vaikka tullut kapula suussa "sivulle" niin, että jää metrin päähän istumaan. Ruutu on toinen haaste, kun Rondolle ei irtoamisjutut ole kovin luontaisia. Vauhtia ruutuun menoon tulee jos tulee. Pääasia, että menisi jollain vauhdilla sinne. Poispäin juokseminen ei ole niin simppeliä. Kuvasin vähän videota tokohamsterista.


Syyskuussa kävin Heidi Pesosen tokokoulutuksessa Veikkolassa. Paikkamakuu- ja häiriötreenit tein Rondon kanssa. Ei ongelmaa, keskittyi tosi hyvin ja ei mennyt muiden käskyistä maahan. Omalle suoritusvuorolle otin Linin, kun sen eteenpäin viemiseen kaipaan ehkä enemmän uusia ideoita. Käytiin lähinnä seuraamista, tai siis liikkeelle lähtöä, kun Linin pää sukeltaa helposti jalkoihin. Siihen saatiinkin hyviä treeni- ideoita. Vauhtinoutoa ja eteentuloa ehdittiin käydä myös läpi vähän. Lin teki hienosti osaamiseensa nähden. Tokotreeni on jäänyt vähemmälle, kun agility on vienyt enemmän aikaa eikä kaikkea ehdi tai jaksa. Ehkä enemmän ollut siitä jaksamisesta kiinni. Muutama hieno kuva tokopäivästä alla.
Polviin se pää taas sujahti
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti