keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Tokokoe ja Lin 7 kk

Ilmoitin Rondon alokasluokan kokeeseen, koska HAU järjesti sellaisen ja oman seuran kokeeseen pääsee helposti mukaan. En ole koskaan käynyt kokeessa, joten saa samalla kokemusta itse tilanteesta ja mitä siellä oikeastaan tapahtuu. Muutama asia oli tosin treenattu hyvin leväperäisesti tai ei ollenkaan. Ryhmässä paikalla makuuta ollaan tehty vain muutama kerta tuttujen koirien kanssa rauhallisessa paikassa ja kerran lyhyt pätkä vieraassa seurassa. Hihnassa seuraamista kokeilen ensimmäisen kerran viime viikolla.

Sitten kokeeseen. Luoksepäästävyyttä ei olla myöskään kokeiltu koskaan vieraalla ihmisellä. Rondo oli aika tavallinen itsensä, veti itseään hieman pois tuomarista, mutta ei välittänyt koskemisesta muuten. Siitä 9 pienen väistämisen takia.

Paikallaan makuu. No sitä olisi pitänyt tehdä joskus kokeenomaisesti aikaisemmin. Aluksi oli hyvä, mutta sitten pää alkoi pyörimään vähän enemmän ja lopussa Rondo nousi istumaan. Pysyi kyllä koko ajan paikallaan. Viereen palatessa tuli pari askelta vielä vastaan. Ei mennyt ihan putkeen ja siitä 5.

Seuraaminen hihnassa ei ollut kovin hyvää. En oikein keksinyt miten hihnaa pitäisin ja se oli vähän tiellä. Muutaman kerran hihna vähän kiristyi käännöksissä ja siitä pistevähennyksiä. 7 tuli tästä.

Seuraaminen ilman hihnaa olikin sitten ihan erinäköistä. Rondo teki ihan omalla tasollaan hyvin keskittyneesti. Vähän löysää se on, kun Rondo ottaa mielellään hieman etäisyyttä edelleen, mutta kontakti pysyi hyvin koko ajan. 8,5.

Liikkeestä maahanmeno oli vähän harmillinen. Rondo jäi seisomaan maahanmenon sijaan ja 0 pistettä siitä silloin tulee. Liikkeestä maahanmeno on ollut sillä treeneissä tosi hyvä ja terävä, mutta nyt sekoitti sen jostain syystä seisomiseen.

Liikkeestä seisominen oli ihan hyvä, otti pienen askeleen eteenpäin käskyn jälkeen ja tästä 9.

Luoksetulo on joskus ollut nopeampi ja tuli lisäksi vähän vinoon, mutta ei huono ollenkaan. 9 tästäkin.

Estehypyn suoritti samoin kuin treeneissä. Pysähtyy heti hypyn taakse ja jää vähän vinoon. 9.

Kokonaisvaikutus 8,5 ja koska paikkamakuu ei ollut ihan priimaa ja liikkeestä maahanmeno nollaantui, oli tulos ALO2. Olen tyytyväinen miten koe meni kokonaisuudessaan. Rondo oli ihan oma itsensä kokeessa eikä haitannut palkattomuus. Reagoi hyvin sosiaaliseen palkkaan. Kaikki parannettavat jutut ovat koulutuksellisia asioita ja niihin auttaa treeni. Nyt kokeen jälkeen tiedän myös paremmin, minkälaista treeniä kaivataan lisää. Tämänhetkisetkin taidot riittäisivät ykköstulokseen edellyttäen, että kaikki liikkeet onnistuvat.

Figon mielestä kuvaaminen on tyhmää eikä halunnut istua.


 Lin täytti eilen 7 kuukautta. Viime aikoina ei ole tullut kokoa lisää paljonkaan ja Figon valjaat mahtuu hyvin päälle vieläkin.


Lenkiltä napattu kuva, kun pysähtyi hetkeksi.
 Pojat vietti tänään lepopäivää ja Lin pääsi yksin lenkille. Käytiin vesisateessa ensimmäistä kertaa juoksemassa lyhyt matka. Lin tajusi hyvin juosta hihnan päässä pieni veto päällä. Välillä meinasi vähän keulia ja kevyt veto muuttua kunnon hinaamiseksi, mutta ei kokeillut sitä montaa kertaa. Juostiin ehkä kilometrin pätkä, loppuajan Lin sai mennä irti metsässä. En ole juossut pitkään aikaan, varmaan vuoteen. Linin kanssa siitäkin voisi tulla hauskaa (kevyempää), kun on koira, joka menee hihna tiukalla edellä. Sheltit ei tykkää hihnassa juoksemisesta, vapaana kyllä. Vesi on alkanut myös kiinnostaa viime aikoina. Ehti jo pulahtamaan Purinan viereiseen jokeen, kun ajatteli hakea rantavedestä kepin, mutta ei tiennyt, että vesi syvenee toisin kuin vesilätäkössä.Sokerit pussin pohjalta piti tietenkin nuolla. On se fiksu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti