maanantai 18. maaliskuuta 2013

Alavire jatkuu

 Lenkilläkin on käyty.


Kisaaminen ei nyt ota sujuakseen. Kirkkonummella Rondon kanssa törttöiltiin tulosrivi hyl-10-hyl. Seuraavana päivänä Figon kanssa Ojangossa hyl-hyl-5.

Jalonen oli tehnyt hyvin haastavan agilityradan. Siitä tulikin täysi kaaos, jos rehellisiä ollaan. Rondo mm. hyppäsi putken päälle, ei osannut putki-puomi - erottelua, bongasi ansahypyn, kielsi hypyn ja hyppäsi renkaan sivusta(!). Toisin sanoen, korttitalo romahti.
Seuraava rata oli astetta helpompi ja suoraviivaisempi. Putki-puomi - erottelukin meni ilman sekoilua. Radan lopussa aiheutin itse turhan aidan ohituksen ja Rondo hyppäsi taas renkaan sivusta. Mikä päivän keksintö sekin sitten oli. Kokelin rengasta eri kulmista treeneissä enkä saanut sitä tekemään virhettä.
Viitasen hyppyradalla oli monta suoraa putkea, putki keppien sisäänmenoa häiritsemässä sekä muutama potentiaalinen ansaeste. Ohjasin huonosti takaakierron eikä Rondo kiertänyt takaa. Hylly siitäkin, vaikka muuten ihan kelpo rata.

Sitten Figo. Historiallinen päivä, pääsi kokeilemaan ensimmäistä kertaa juoksupuomia. Tämä oli vasta viimeisellä agiradalla ja ei se puomi hyvä ollut. Epävarmuutta oli ja Figo hidasti tasaisella osalla. Alastulon tuli kuitenkin kahdella laukalla, mutta huonosta vauhdista. Askel osui korkeintaan vähän kontaktille, ei kuitenkaan virhettä. Radan tulos oli keppivitonen, meni sisään tokasta välistä. Toisella agiradalla yritin pysäyttää puomilla, mutta yritykseksi jäi ja Figo roikaisi oikein sikamaisesti. Ärsyttävää, kun se on tehnyt tuota nyt kisoissa, että pysäytyskäskyllä hidastaa ylempänä kontaktilla ja sitten kuitenkin loikkaa pois ilman vapautusta. Viitaniemen mielestä kyllä sekin osui kontaktille, minun mielestä ei lähellekään.

Rondon kanssa ollaan sössitty nyt 7 rataa putkeen ja Figolla kaikista huonoiten toimii puomi, jonka takana on kuitenkin ihan älyttömästi työtunteja. Vielä ei sovi masentua sen kanssa, koska eihän se yllätys ollut, ettei se heti lähde kisoissa toimimaan ja ennen kaikkea tarvittaisiin lisää toistoja kisatilanteissa. Vähän kuitenkin epäilen, ettei Figolle ehkä saa koskaan samanlaista suoritustasoa kisoihin kuin treeneihin. Pysäytyspuomia en taas uskalla treenata liikaa, kun se alkaa syömään suoritusta juoksusta. Argh, turhauttavaa. Suosittelen lämpimästi harkitsemaan kahdesti, jos aikoo uudelleen opettaa juoksukontaktit. Jos miettii, millä saisi nopeutettua koiransa kontaktisuoritusta puomilla, helpommalla pääsee, kun opettaa pysäytyspuomin nopeammaksi. Näin olen pyrkinyt tekemään Rondon kanssa ja kyllä se suoritus on nopeutunutkin. Figon puomi on ollut tätä ennen niin hidas, että kaiken tämän käytetyn ajan jälkeen, paluu kokonaan pysäytyksiin ei ole vaihtoehto. Jatketaan tällä ja yritetään saada lisää itsevarmuutta kisoihinkin.

Viime viikolla otin videolle pari toistoa Rondon A:sta nyt, kun se on suurin piirtein valmis. Sen opettaminen ei ole tähän mennessä tuottanut suuria vastoinkäymisiä ja olen tällä hetkellä tyytyväinen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti