sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Ei huonoa ettei jotain hyvääkin

Viikko sitten kisasin Figon kanssa yhden hyppyradan Ojangossa. Paras rata pitkään aikaan, mutta valitettavasti siltäkin hylly. Tämä viikonloppu meni kisatessa ja töitä tehdessä syysskaboissa. Lauantaina kisasin Rondon kanssa kaikki kolme rataa ja Figon kanssa hyppärin. Minien agilityrata sisällä ja medien hyppäri ulkona, osuivat täysin päällekkäin ja hädin tuskin ehdin katsastaa kumpaakaan rataa kunnolla läpi. Koirien lähtöjä piti järjestellä niin, että ehdin kummankin kanssa radalle. Ensin suoritin Rondon kanssa kroatialaistuomarin radan. Nyt teki näköjään hyvää, kun rataa ei ehtinyt turhia miettimään. Tehtiin kohtuu sujuva nolla ja sillä irtosi voitto. Kontakteillakaan ei ollut havaittavissa sikailua. Radalta juoksin suoraan autolle ja koira vaihtoon. Sitten suoraan seuraavalle radalle. Olin järjestänyt Figon menemään luokkansa viimeisenä ja meitä odoteltiinkin jo. Tässä vaiheessa ei tiennyt hyvää, kun jouduin tosissaan miettimään estejärjestystä. Edellisestä radasta hengästyneenä, ohjasin Figon jo kolmannesta aidasta väärältä puolelta. Samoin keppien sijaan Figo meni tyrkyllä olleeseen putkeen, kuten n. 90 % muistakin koirista, joiden radan näin. Medeissä ei tullut yhtään tulosta koko radalta. Samaan ansaan meni myös Rondo myöhemmin.

Laamasen agilityrata tuntui kauhealta vääntämiseltä. Alussa ei tuntunut olevan yhtään suoraviivaisesti etenevää kohtaa. Puomille tultiin putkesta aika jyrkästä kulmasta. Oli alkanut sataa ja puinen puomi alkoi olla vaarallisen liukas. Rondo liukasteli ylösmenolla ikävän näköisesti, mutta ei onneksi pudonnut. Inhoan epäsuoria lähestymisiä puomille, varsinkin puisille. On jäänyt huonot muistot siitä, kun Figo kompuroi joskus pahasti. Hyppyradan Rondo siis tosiaan myös hyllytti käymällä kurkkaamassa väärään putkeen.

Sunnuntaina kisatöiden lomassa kisasin medien hyppyradan. Mukava rata, mutta harmillista sössintää. Figo poimi omatoimisesti vähän epäloogisia esteitä, mutta ainahan tässä kohtaa voi myös vilkaista peiliin. Viikonlopun radat olivat kuitenkin kokonaisuudessaan kelvollisia ja olen niihin tyytyväinen, vaikkei tuloksilla taaskaan varsinaisesti juhlittu. Ja tulihan sieltä nyt se nollavoitto ensi vuoden karsintoja ajatellen. Mielessä on nyt miljoona uutta treeni-ideaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti