sunnuntai 19. elokuuta 2012

Kun ei suju

Viime viikonloppu vietettiin varsin koiramaisissa tunnelmissa. Lauantaina kävin Rondon kanssa Happy Master's - kasvattien kokoontumisajoissa Jämsässä ja sunnuntaina kisasin Vihdissä.

Kisoissa jälki oli tasaista, kaikilta neljältä radalta hylly. Rondon kanssa on nyt menossa joku uskomaton hyllyjen sarja, kun ei saada virallisissa kisoissa tehtyä nollaa. Hyppyrata oli oikea Rondo-virheiden kokoelma ja agilityradan video oli jokseenkin koominen, kun ohjauksellisesti rata on oikein tyylikäs, mutta en saa koiraa millään oikealle kontaktille oikeaan aikaan. Matkalla putkesta A:lle, Rondo käy pomppaamassa keinun kautta. Hylly siis jo ennen viidettä estettä. Keinu tulikin melkein heti perään ja tällä kertaa Rondo juoksee sen ohi...?! Samoin puomin ylösmenon Rondo ohitti n. 2 metrin päästä, mutta siitä voin syyttää itseäni. Lopuksi vielä Possukka karkaa omin lupineen puomilta. Kyllä agility on hieno laji.

Tässä yleisölle vihdettä:


Medien hyppyrata oli sangen mielenkiintoinen. En ollut ihan varma radalle lähtiessä, että miten se menikään. Se on toisaalta sivuseikka Figon radoilla, koska Figo tekee joka tapauksessa ihan oman radan, kun on oikein hauskaa. Ja silloin oli myös hauskaa. Alussa yritin työntää Figon kepeille, Figo hyppäsi aidan. Suoran putken jälkeen piti kääntyä tiukasti, Figo hyppäsi kaksi ylimääräistä aitaa. Putkijarru ei ole meille tuttu käsite. Ei harmittanut kuitenkaan yhtään, koska nyt Figo meni taas sillä draivilla kisoissa, millä se meni viime syksynäkin ennen sairaslomaa. Loppuradan jopa ohjasin ja koira meni hienosti. Pientä hiomista vielä koiran taitoihin ja ohjaukseen jotain järkeä, niin kyllä se nollakin sieltä vielä tulee. Ja agilityradoillekin päästään sitten, kun juoksukontaktit ovat kisakunnossa hamassa tulevaisuudessa.

Lisää viihdettä:


Jottei Rondon tulossaldo alkaisi näyttää liian masentavalta, jatkamme edelleen hyvää tulosantia epävirallisissa mittelöissä. I-Hah:n epiksistä maanantaina kummallakin suorituskerralla nolla. Pysähtyi muuten nätisti kontakteilla, mutta viimeisellä yrittämällä varasti puomilla. Meno töksähteli ja kieltoja meinasi tulla ainakin kymmenen. Episten jälkeen istuimme globaalin pikaruokaketjun ravintolassa ja keskustelimme juoksukontakteista sekä niiden opettamisen ongelmallisuudesta. Figon kontaktiopetuksessa ei olisi nyt mitään ongelmaa, jos saisi jostain madallettavan puomin. Purinalla eikä Ojangossa ole sellaista. Oikeasti asialle omistautunut, kerrostalossa asuva tosi harrastaja ostaisi oman smartin puomin ja hankkisi sille oman parkkiruudun tai säilyttäisi kadunvarressa. En tee näin. On siis oma valinta olla huono. Treenimahdollisuuksien puitteissa, Figon kontaktiedistys näyttää nyt taas aika hyvältä. Jos ei takapakkeja tule, päästään tekemään kokonaista puomia toivottavasti jo muutaman viikon päästä. Toivon kovasti, että tämä projekti tuottaa tulosta. Juoksukontaktit antaisi Figolle merkittävän kilpailuedun medeissä.

Aijon tänä syksynä repäistä ja ilmoittaa Figon näyttelyyn! Sellaisessa se ei olekaan käynyt yli kahteen vuoteen. Koira on kuitenkin pian 5-vuotias ja haluan siitä arvostelun "valmiina". Virheet nyt on edelleen samat, mutta mennään kuitenkin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti