lauantai 15. lokakuuta 2011

Niin siitä tuli valio...

Yli vuoden tauon jälkeen, näytimme naamaamme taas Viron näyttelykehissä. Syyskuussa Rondolle tuli ikää täyteen 2 vuotta, joten hakusessa oli avoimesta luokasta serti.

Näyttelypaikkana toimi Rakvere ja tuomaria liettualainen Igoris Zizevkis. Tuomari- setä kopeloi ensin kovakouraisesti Rondon pöydällä, juoksuttaa, seisottaa, ja tulee taas kourimaan koiraa lattialla. Käteeni tyrkätään pinkki nauha ja Rondo vielä komeasti voittaa luokkansa. Eihän luokassa muita ollutkaan. Sertistä tulee kilpailemaan ainoa nuorten luokan koira. Jännitystä lisää se, että kilpailijamme on rotua tuomaroivan ihmisen omistama ja esittämä. Pohdiskellessaan tuomari käy vielä kerran tyrkkimässä Rondoa ja sotkemassa sen huolella ruokottua tukkaa. En käsitä miksi tuomari näki tarpeellisena kopeloida koiraa kolme kertaa. Tuomari ei kuitenkaan osoittautunut läpi korruptoituneeksi, kun antoi sertin Rondolle. Tämän myötä Rondosta tuli Viron sekä Suomen muotovalio! PU-kehässä juniorien ykkönen sijoitettiin ensimmäiseksi ja Rondo oli lopulta PU2. Enpä ota sen enempää kantaa tuomarin valintaan...

Nyt on kaikki tavoitteet näyttelyiden osalta saavutettu ja saavutettiin vähän enemmänkin. Erikoisnäyttelyn VSP ei tosiaankaan kuulunut tavoitteisiin, ja oli äärimmäisen iloinen yllätys.

Näitä titteleitä kerätessä on käynyt hyvin ilmi vähän näyttelyissä kiertäneelle, miten "mukava" harrastus näyttelyt ovatkaan. Reilu vuosi sitten, ensimmäisiä junnusertejä haaliessamme Virosta, epäreilusti riistimme kilpailijallemme kuuluneet junnusertit suoraan nenän edestä. Ja vielä kaksi kertaa. Erkkarin PU- kehässä, ykköspaikalle kävellessä, kailotettiin ilmoille "kuka tuo on". Eihän kehä tosiaan käsikirjoituksen mukaan mennyt.

Joka tapauksessa Rondon virallinen nimi on nyt 25 kk iässä ja noin kymmenessä näyttelyssä käyneenä:

FI & EE MVA EE JMVA Happy Master's No Speed Limits

Oi, kuinka moni joutuikaan "häviämään huonommalleen" näiden titteleiden eteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti