maanantai 13. syyskuuta 2010

Tallinna 12.9

Lauantaina lähdettiin jälleen Viroon tavoittelemaan viimeistä junnusertiä Rondolle. Suunnitelmat hieman muuttuivat viime hetkillä ja Rondon kasvattaja Kaisan sijaan matkaseuranani olivat isä ja äiti. Yksinäni en varmasti olisi lähtenyt, joten onneksi sain matkaseuraa.

Yövyimme Economy-hotellissa, joka oli yöpaikkana oikein mukava pieni hotelli. Hotellin ympäristö, rautatieasema ja ränsistynyt puutaloalue eivät taas houkutelleet tekemään kauheasti lähempää tuttavuutta. Paikka oli kuitenkin kätevästi ihan vanhan kaupungin lähellä.

Sunnuntaina shelttikehän alkamisaika oli vasta 13.45. Ajateltiin siis käydä hieman ostoksilla ennen näyttelypaikalle menoa, mutta Tallinnassa järjestettiin joku maraton ja iso osa keskustan kaduista, myös ne, joita pitkin oli tarkoitus ajaa, oli suljettu. Shoppailun sijaan lähdettiin seikkailemaan keskustan ympäri toista reittiä apuna vain kartta. Viehättävien neuvostolähiöiden kautta pyörittyä, löysimme Laululavalle ja vielä pari tuntia etuajassa. Vanhempia ei kiinnostanut kehän laidalla odottelu, joten jäin yksin Rondon kanssa odottamaan kehän alkua. Yksin reilun tunnin odotellessa kiinnostus koko touhua kohtaan laski aika roimasti. Shelttikehä oli vielä noin puoli tuntia myöhässä.

Alunperin tuomarina piti olla joku venäläinen, mutta muutoksen takia sheltit arvosteli suomalainen Gunnel Holm. Kehässä oli Rondon lisäksi yksi paikallinen junioriuros. Toinen junnu arvosteltiin ensin ja sai H:n, joten loppukehän saimme olla tyhjässä kehässä, jolloin Rondon häntäkin käyttäytyi. Lopulta käteeni ojennettiin punainen nauha ja tuomari tuli sanomaan, että tässä on koira, jolla on erinomainen nartun pää. :) Arvostelu oli ihan hyvä ja siitä tunnisti kyllä ihan Rondon. Tottahan se on, ettei minikokoinen sieväpoika kaikkein miehekkäimmästä päästä ole, mutta varmaan ajan myötä pää vielä kehittyy. Prinsessan Viron valloitus siis jatkuu. Missä ja milloin, on vielä auki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti