sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Erkkarireissu

Juvan erkkari tuli nähtyä ja koettua. Esiintymään lähti Rondo pikkupentuluokkaan. Outi lähti mukaan ketyksi ja turistikoiriksi lähti mukaan Aino ja Eetu. Kello oli soimassa 4.15 ja ylös nouseminen siihen aikaan hieman kirpaisi. Viideltä päästiin matkaan ja puoli yhdeksän aikaan tultiin perille Juvalle.

Näyttelypaikka oli mukavan tilava eikä tarvinnut onneksi sellaisessa tungoksessa olla kuin viime viikolla Kaapelitehtaalla. Pentuja oli ilmoitettu paljon ja pikkupoikien luokassa oli kaikkiaan 9 pentua. Rondo ei sijoittunut luokassaan, mutta sai kuitenkin kivan arvostelun. Esiintyminen oli monella tapaa parempaa kuin viime viikolla. Ahkeran vesisuihkukoulutuksen ansiosta Rondo ei yrittänyt rähjätä yhtään ohi juokseville koirille koko päivän aikana. Pöydällä oloa tosin häiritsi takaa kuuluva kirjoituskoneen naputus. Rondo olisi pöydällä koko ajan halunnut kääntyä äänen suuntaan. Rondon huomio kääntyi myös välillä vieressä olevaan narttujen kehään. Lattialla seisotuksessa siitä oli tosin hyötyä, koska Rondo seisoi sitten oikein ryhdikkäänä. Rontin arvostelu kuului näin:

" Good neck. Good spring of rib. Nice bend of stifle. Would like slightly more bones. Ears and expression are ok. Needs to settle on movement."

Ja vapaasti suomennettuna: "Hyvä kaula. Hyvin kaareutuneet kylkiluut. Hyvät polvikulmaukset. Haluaisin hieman enemmän luustoa. Korvat ja ilme ovat ok. Liikkeiden tulee asettua."

Mitään dramaattista ei Hamsterissa ilmeisesti ole pielessä, sen vaan tarvitsee kypsyä. Outille pidin minuutin pikakurssin järkkärin käytöstä ja tässä muutama Outin ottama kuva kehästä.

Tavattiin myös Rondon kasvattaja ja kaksi pentuesiskoa pitkästä aikaa. Siskoilla menikin mukavasti pikkutyttöjen luokassa. Olivat luokkansa 1. ja 2. KP:n kera.

Aikainen herätys tuntui ja pitkästä päivästä selvisikin neljän frezzan ja suklaakeksipaketillisen voimin. Väsymys myös näkyi huonojen vitsien muodossa, joita tuli heitettyä pitkin päivää. Päivä oli kaikkiaan oikein mukava ja kotimatka sujui varsin hilpeässä tunnelmassa.

Ja Google-kääntäjää voin suositella kaikille, jotka kaipaavat apua koiransa arvostelun suomentamisessa. Tällainen oli kääntäjän versio Rondon arvostelusta :D
"hyvä kaula. kylkiluut hyvin kaareutuvat. mukava mutka tukahduttaa. Haluaisin hieman luita. korvat ja sananvapaus ovat ok. on ratkaista liikkumista."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti