tiistai 30. maaliskuuta 2010

Kaapelitehtaalla näytelmissä

Mä olen laiska. Voisin vähän yrittää alkaa panostamaan tähän kirjoittamiseen.

Rondo korkkasi näyttelynsä sunnuntaina Kaapelitehtaan pentunäyttelyssä, jossa tuomarina shelteillä oli Elisa Koivunen. Shelttipentuja oli kaikkiaan ilmoitettu 14. Sisällä oli varsin tiivis tunnelma. Kauhea määrä ihmisiä ja koiria sekä huono ilma. Lopulta portaiden alta löydettiin paikka, jossa pystyttiin seisomaan olematta kenenkään tiellä. Rondo käyttäytyi hienosti lähes koko näyttelyn ajan, ainoastaan kehässä piti Hamsterin vähän riehua.. :)

Rondon lisäksi pikkupentuluokassa oli toinen urospentu ja sen takia Rondo esitteli ajoittain komeaa häntäänsä. Yksin liikkuminen ja pöydällä oleminen sujui ongelmitta, mutta ryhmässä liikkuminen vaatii vielä "vähän" harjoitusta. Tuloksena kuitenkin 1. sija ilman KP:tä ja syyksi tuomari sanoi kehittymättömyyden. Ihan hyvä vaan, että puolivuotias pentu on vielä kehittymätön. Tällaisen arvostelun Rontti sai:

"Erittäin kaunisilmeinen, kaunisturkkinen soopeli uros, joka liikkuu hyvin, mutta vaikuttaa ajoittain takakorkealta."

Rondon kanssa on käyty enimmäkseen turisteilemassa agilitykisoissa ja siellä se on oppinut tavoille, eli rähjäämään ohi juokseville koirille. Sen huomasi näyttelyssäkin. Rondo kiihtyy helposti muiden koirien liikkuessa. Itseään voi vaan syyttää, kun en ole aikaisemmin tähän puuttunut. Nyt ilmojen lämmettyä voin kuitenkin toteuttaa sen, mistä olen haaveillut jo pari kuukauttaa, mutta pakkasien takia on pitänyt lykätä, eli ottaa vesisuihkepullon mukaan lenkeille ja ampua sillä aina koiraa, kun se alkaa rähjäämään ohitustilanteissa. Figolle toimi pentuna oikein kätevästi.

Ensi lauantaina esiinnytään seuraavan kerran shelttierkkarissa Juvalla. Tämä viikko siis aikaa harjoitella kehäkäytös kuntoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti