maanantai 12. elokuuta 2013

FI AVA

Jes, Rondosta tuli eilen vihdoin agilityvalio! TSAU:n kisoissa, Ritva Herralan radalla sijoitus oli 2. ja saatiin serti. Se olisi voitu ottaa vastaan jo toukokuussa, mutta nollia ei ole tullut muualla kuin SM-kisoissa. Myönnettäköön, että tuomari oli kiltti, kun ei antanut tuoltakin radalta kieltoa. Kahdella muulla radalla oli tuomarina norjalainen Jan Egil Eide ja hänen ratansa poikkesivat totutusta suomalaisesta tyylistä aika paljon. Tykkäsin radoista ja pitkistä esteväleistä tosi paljon, mutta ei vaan meidän taidot riittäneet, kun mielettömästä vauhdista olisi vaadittu viskileikkausta tms. ufojuttuja. Ehkä nekin saadaan opeteltua vielä.

Rondo AVA

Lauantaina oli Figon vuoro kisata Liedossa ja parasta jatkossa kisata koirat kokonaan eri päivinä. Siinä missä Rondolle Eiden radat olivat haastavia, Figolle rata oli juuri sopiva. Vauhtia ei tarvinnut ottaa missään vaiheessa pois ja silti radoilla oli haastetta. Voisivat ottaa jotkut suomalaiset tuomarit vähän mallia. Harmi että kiirehtimällä aiheutin hyllyn. Erityismainintana onnistunut juoksupuomi. :)


Seuraava rata oli Herralan ja se piti hyllyttää toiseksi viimeiselle aidalle, kun en ehtinyt ohjaamaan takaakiertoon. Samalla radalla törmäsin myös puomiin, kun alastulo olikin yllättäen suoraan juoksulinjallani eikä siinä voinut enää väistää.

Heinäkuussa kisattiin Rondon kanssa karsinnat Seinäjoella. Hyppyrata lähti menemään pieleen jo heti alusta eikä päästy missään kohtaa samalle radalle. Agilityradalla ohjasin toisesta aidasta ohi. Siinä välissä tehtiin hyvä pätkä, joka päätyi väärään putken päähän. Hylly molemmilta radoilta eikä pääsyä sunnuntaille.

Myös treenattu on. Varsinkin Figon puomitreenien kanssa on kunnostauduttu tosiaan. Päätin, että nyt treenaan puomin kuntoon parhaan taitoni mukaan. Jos ei siitä koskaan tule kisoissa toimivaa, voin ainakin sanoa yrittäneeni. Lisäksi opin koko ajan itse enemmän, mikä hyödyttää tulevaisuudessa. Tässä vaiheessa pystyn jo sanomaan, että muutama asia olisi pitänyt tehdä paremmin alkuopetuksessa, mutta en silloin tajunnut sitä, kun vaikutukset näkyvät vasta myöhemmin eikä ole aikaisempaa kokemusta. Kisoista ollaan taas hetki pois, kun alamme treenaamaan myös käännöksiä.

Rondon kanssa on projektina treenata itsenäistä etenemistä sekä eteenpäin irtoamista. Kaikki haltuunotot ja tiukat käännökset ovat meillä hyvin hallussa, mutta itsenäisyyden puute radalla, ei niinkään esteillä, aiheuttaa paljon ongelmia. Nyt voin lähettää Rondon kolmen aidan suoran mutkaputkeen, kun seison paikallani, mutta sama ei vielä onnistu, jos juoksen samalla. Pitkään olen pystynyt kompensoimaan koiran puutteita juoksemalla itse kovaa ja vedättämällä aina, kun mahdollista, mutta menosta on puuttunut sellainen viimeinen silaus ja täysin sujuvat suoritukset antavat edelleen odottaa itseään. Onhan se myös selvää, että ajoista saisi otettua pois sillä, kun Rondo etenisi niissäkin paikoissa täysillä, kun en ehdi edelle. Tässä riittääkin työtä pidemmäksi aikaa.

2 kommenttia: