tiistai 24. heinäkuuta 2012

Karsintatunnelmia

Turku viikonloppu takana ja vuoden nollakoirakko kuittaa. Olin Rondon kanssa MM-karsinnoissa sunnuntain radoilla nollakoirakkona ja voin sanoa olevani aika tyytyväinen palleroon.

Outi ja Aino kisasivat ihan oikeassa kisassa ja matkaan lähdettiin lauantaiaamuna. Matka-aika oli mitoitettu tarkkaan ja ehti Outi kuitenkin ilmoittautumaan 5 minuuttia ennen ilmoittautumisen päättymistä. Päivä tuntui tuhottoman pitkältä, koska ohjelmassa oli vain hengailua.Yöksi katon pään päälle tarjosi hotelli best western Turun satamassa. Oli ihmeen vaikea löytää perille, mutta puitteet olivat oikein viihtyisät, kun muutaman U-käännöksen ja googlaamisen jälkeen paikka löytyi. Koirat pääsivät illlalla ja aamulla kävelemään ihan vieressä olevan Turun linnan pihalle.

Sunnuntaiaamuna aikataulu meni taas tiukille, kun tosi urheilijat istuivat puoli tuntia hotellin aamiaspöydässä ja kävivät vielä ottamassa turistikuvia koiristaan linnan edessä. Ajoissa joka tapauksessa ehdin ja ensimmäiseltä radalta puhdas nolla ajassa 36,00. Sillä olisimme olleet kakkosia 0,1 sekunnin aikaerolla ykköseen.



Hyppyradan ja finaaliradan olisimme hyllyttäneet, mutta nollakoiralle tarjoutui toinen mahdollisuus yrittää. Hyppyradan hyllytimme taas, mutta aidan hyppääminen väärästä suunnasta ei vaikuttanut merkittävästi aikaan. Finaaliradalla teimme uusintakierroksella sujuvan nollan ja tämän aikaa en tiedä.


Ensi vuodeksi yritetään tosissaan saada nollat kasaan enkä usko sen olevan mahdottomuus. Tänäkin vuonna jäi puuttumaan tuplanolla ja yksi irtonolla. Lisäksi huhtikuussa Rondo kisasi vielä ykkösissä. Toivoa siis sopii, että ensi vuonna kisaamme näissä karkeloissa numeroliivi päällä.

Jottei tämä blogi menisi aivan Rondon kisablogiksi, muistelen, että minulla on toinenkin koira, jonka kanssa toiveissa siintää arvokisoihin osallistuminen. Jos vain terveys kestää tulevan kauden, en usko Figollakaan olevan ongelmaa nollien keruussa. Sen ohjaaminen alkaa nimittäin vähitellen taas tuntua samalta kuin ennen sairaslomaa. Treenasin eilen Figon kanssa ja pakko sanoa, että se on hyvä! Parhaimmillaan Figo on nopeampi kuin Rondo.




Asiasta viidenteen, viimeisimmässä sheltit-lehdessä oli viime vuoden uudet valiokoirat kuvineen päivineen ja muotovalio Blondi oli vaihtanut tässä yhteydessä sukupuolta. Onhan Rondo kaunis ja ystävien kesken Herra Prinsessa, mutta julkisissa painoksissa voitaisiin pysytellä asialinjoilla. Menestys narttukehissä ei ehkä olisi ollenkaan hullumpaa, mutta taidetaan pystellä tästäkin eteenpäin uroskehässä, koska transukoirani on kuitenkin uros, edelleen.

keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Kaikkea alle uutiskynnyksen

Juhannus ehti jo mennä ja alkaa olemaan heinäkuu hyvässä vauhdissa. Juhannus hengailtiin mökillä ja viime viikonloppuna käytiin toisella mökillä. Ei vaan huvita olla kaupungissa kesäviikonloppuja, kun ei ole lomaakaan tiedossa.

Agilityä ei olla paljon treenattu, mutta kahdet iltakisat kisasin Rondon kanssa viime viikolla. Olin elänyt omassa kuvitelmassa, että karsintanollien keruu olisi päättynyt ensi seuraavalla viikolla, mutta valaistumisen jälkeen sain tietää todellisen päivämäärän olevankin 3.7. Kuuden startin sijaan tuplan (+ yhden irtonollan) tavoittelemiseen olikin tarjolla vain 4 starttia. Tässä vaiheessa heitin kirveen kaivoon, koska ei tulisi ikinä onnitumaan se, että nollaprosenttimme pomppaisi äkkiä 75:een. Purina openista tuli tuplanollan sijasta tuplahylly, mikä ei sinänsä ole harvinainen uutinen. Päähän otti sen sijaan se, että jouduin kävelemään molemmilta radoilta ulos Rondon varastaessa kontakteilta. Hetken näytti jo hyvältä, mutta muutamien nopeiden vapautusten jälkeen, alkoi taas varastelu. Ekalla radalla varasti ensin A:lta, mutta pääsi jatkamaan, koska luotin koiran ottavan 2on2offin, ja juoksin eteenpäin. Käänsin katseen koiraan ja sehän tulee jo tuhannen apinan raivolla perässäni. Ei tainnut pysähtyä, ei. Pian tuli puomi ja tällä kertaa Rondo pysähtyi kaikki tassut maassa. En sanonut Rondolle mitään, käänsin vain selän ja kävelin maaliin. Mielestäni meille olisi kuulunut tulla kepeiltä kielto, mutta tuomari ei koskaan nostanut kättä sen merkiksi. Kävelin siis puhtaalta radalta ulos. Jos tuon kontakteilta varastelun aikoo saada joskus kuriin, pakko kasvattaa vaan selkäranka ja kävellä pois, vaikka olisi mikä rata alla.

Toisesta rataantutustumisesta meinattiin myöhästyä. Sekä Korhonen että minä olimme kuvitelleet rataantutustumisen alkavan tuntia myöhemmin kuin se todellisuudessa alkoi. En tiedä, mikä meni vikaan, mutta pitäisi varmaan lopettaa kuvitteleminen ja ottaa asioista selvää, ja/tai opetella lukemaan. Ehdimme hätäisesti juoksemaan radan läpi ja painamaan estejärjestyksen mieleen. Sitten luottavaisin mielin ensimmäisten joukossa lähtöön. Ei pitkälle ehditty, kun A:n jälkeen oli taas suorin reitti radalta ulos.

Torstaina kaksi starttia Ojangossa. Päätin, että nyt, kun karsintamahdollisuudet tälle vuodelle meni eikä sertejäkään voida agiradoilta ottaa vastaan, voidaan treenata. Alussa keppivirheestä vitonen, kun en antanut koiran hakea rauhassa keppejä eikä reippaat avokulmat ole vielä niin varmat. Rondo meni oikeasta välistä sisään, mutta sinkosi siitä suoraan eteenpäin...? Loppurata puhtaasti ja kontakteilla seisotin ainakin puoli tuntia. Eikä varastanut. Seuraavalta radalta hylky. Keppivirhe taas ja tokavika este, keinu, mentiin vähän sallittua lennokkaammin. Se sitten uusiksi.

Rondon kanssa on kisattu nyt vuosi ja en voi sanoa, ettei mitään ole saatu aikaan, päinvastoin. Hyppysertin toivon saavani vielä tänä kesänä molemmille koirille. En ole tehnyt Rondon kanssa koskaan puhdasta hyppyrataa, Figon kanssa siitä on jo runsaasti aikaa. Figon kontaktitreenit oli hetken tauolla, kun loikkien lisääntyessä mietin uutta sotasuunnitelmaa ja keräsin motivaatiota. Moni ongelma ratkesi sillä, kun laitoin kontaktin eteen suoran putken. Figo ei häiriinny enää ollenkaan samoissa määrin mun liikkeestä ja juoksee täysillä koko puominpalan. Voi olla tulevaisuudessa käännökset puomin jälkeen aika massiivisia, mutta se on pienempi paha kuin puomilla hissuttelu.

Loppukesälle on tiedossa monta työpäivää, lisää mökkeilyä ja toivon mukaan myös jokunen reissu kotimaassa sekä koiraton reissu ulkomaillekin.